Bajnokok Ligája

Most kell megragadni a lehetőséget! - Robben

A Bajnokok Ligája szombati döntőjébe jutott Bayern München holland szélsője, Arjen Robben szerint csapata egyedülálló lehetőség előtt áll.

A Bajorok legutóbb két éve, 2010-ben jutottak a BL-fináléjába, de akkor 2-0-ra kikaptak az olasz Intertől. Most azonban hazai pályán játszhatják a döntőt az Allianz Arenában, és a holland szerint még egy ilyen esélyük nem nagyon lesz.

"Ez egy rendkívüli lehetőség. Sosem tudhatjuk, hogy valaha bejutunk-e még a Bajnokok Ligája döntőjébe. Most kell nyernünk! Szerintem a 2010-es vereségünk csak pozitív hatással lesz ránk" - mondta a szélső hazája egyik vezető lapjának, a De Telegraafnak.

Arjen Robben örül egy góljának a Bayern München egyik mérkőzésén a Bundesligában 2012-ben.

A Bayern ugyanakkor nem készülhet túl jó szájízzel a szombati mérkőzésre, hiszen az előző hétvégén 5-2-es vereséget szenvedett a Német Kupa döntőjében a Dortmundttól, amely a bajnokságban is megelőzte.

"Az a vereség tényleg elrontotta kicsit a kedvünket. Szerettük volna azt a trófeát is megnyerni" - mondta Robben.

A müncheniek számára tehát az a tét szombaton, hogy nyernek-e valamilyen címet az idén, noha akkor sem nevezhetjük őket sikertelennek, ha kikapnak, hiszen három igen erős sorozatban szereznek ezüstérmet.

  • Bayern München - Chelsea 2012-05-19 20:45:00