Magyar foci

Legalább 300 ezer forintos minimálbér kell egy magyar focistának?

Címkék:

A Hivatásos Labdarúgók Szervetének főtitkára, Dr. Horváth Gábor a Hír Tv Stopper című műsorában beszélt a magyarországi viszonyokról és a játékos-minimálbér bevezetésének lehetőségéről. George F. Hemingway, az MLSZ NB I-es bizottságának elnöke nem ért egyet a felvetéssel.

Hemingway a teljesítményük alapján fizetné a játékosokat

"Csak akkor várható el egy profi labdarúgótól, hogy a tudása legjavát nyújtsa, ha biztos anyagi háttér áll mögötte, vagyis a klubja rendben kifizeti számára a szerzõdésben foglalt járandóságát" - mondta a fent említett műsorban Dr. Horváth Gábor.

A riport során szóba került a játékos-minimálbér kérdése is, amivel kapcsolatban a HLSZ főtitkára elmondta, legalább 250-300 ezer forintos jövedelem mellett biztosíthatók azok a feltételek, amelyek egy hivatásos labdarúgó számára szükségesek a nyugodt munkavégzéshez. Ehhez természetesen olyan obligát tételek is hozzátartoznak, mint például a megfelelő táplálkozás biztosítása - írja a hlsz.hu.

A műsorban megszólalt George F. Hemingway kispesti klubtulajdonos is, aki éles szavakkal bírálta a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének álláspontját. Szerinte a HLSZ foglalkozzon csak a játékosokkal, és ne mondja meg, hogy a klub mennyit fizessen a labdarúgóinak...

"Meglepő, hogy Hemingway így nyilatkozott - reagált Hemingway szavaira Dr. Horváth Gábor. - Hiszen ő volt az első, akivel még írásban is egyeztettem a játékos-bérekkel kapcsolatos elképzelésekrõl. Nevetséges, hogy hirtelen gyökeresen megváltozott az álláspontja, vagy az is lehet, hogy egyszerűen nem emlékszik rá, mit mondott ezelõtt. Hozzáteszem, az NB I-es Bizottság vezetőjeként nem volna szabad a saját véleményét a többi klubénak is gondolnia, hiszen felelősségteljes pozíciójából adódóan nem bocsátkozhat feltételezésekbe arra vonatkozóan, hogy a többi tulajdonos biztosan osztja az ő privát álláspontját. Megértem, hogy mint a problémás játékos-fizetések ügyében érintett klubtulajdonos, Hemingway ódzkodik a kötelezõ játékos-minimálbér esetleges bevezetésétõl, ami egyébként elképzeléseink szerint a kollektív szerzõdés szerves részét képezné."

"Ez egy kapitális szamárság" - mondta George F. Hemingway, aki a Budapest Honvéd együttesének a tulajdonosa is. "Az agysebészeknek van minimálbérük? Van egy minimálbér, ez mindenkire vagyis a futballistákra is vonatkozik. Egészen biztos, hogy teljes mellszélességgel ellene leszek és vagyok. És azt gondolom, hogy a többi klubnak is ez lesz a véleménye."

A műsort teljes egészében ezen a linken tudod megnézni.