Római tenisztorna

Djokovics ütőt törve jutott tovább a nyolc közé

A világelső szerb Novak Djokovics, illetve a múlt heti madridi viadalon döntős cseh Tomas Berdych is bejutott a legjobb nyolc közé a római tenisztorna férfi versenyében.

A szerbek világelsője pocsékul kezdte a mérkőzést, fonák oldalról rengeteg ki nem kényszerített hibát vétett, így az argentin Juan Monaco 3:2-es vezetésénél elvette Djokovics adogatójátékát. A játszma vége felé a 24 éves címvédő összekapta magát, de Monaco is "bevállalósabb" lett, így  56 perc játék után megnyerte a szettet. Djokovics ezután földhöz csapta az ütőjét, a közönség kifülyülte, ennek ellenére sikerült lehiggadnia a folytatásra.

A második játszmában 2:2-ig fej-fej mellett haladtak a felek, majd Djokovics zsinórban négy játékot nyerve kiegyenlített. A mindent eldöntő harmadik felvonásban 4:3-as vezetésnél sikerült fogadóként is játékot nyernie, majd a brékelőnyt megtarta kiszerválta a meccset.

A múlt héten Madrdiban finálét játszó Berdych a spanyol Nicolas Almagro ellen foghatott ütőt, és a cseh teniszező annak ellenére tudott két játszmában diadalmaskodni, hogy ellenfele specialistája a salak borításnak.

A nőknél a hazai közönség előtt szereplő Flavia Pennetta mindössze egyetlen játékot engedélyezett annak a cseh Petra Cetkovskának, aki szerdán a harmadik helyen kiemelt lengyel Agnieszka Radwanskát búcsúztatta.

Djokovics dühkitörése az első szett elvesztése után

Római tenisztorna
erdmények
férfiak
nyolcaddöntő:
Djokovics (szerb, 1.)-Monaco (argentin, 14.) 4:6, 6:2, 6:3
Berdych (cseh, 7.)-Almagro (spanyol, 12.) 7:6 (7-3), 6:3
nők
nyolcaddöntő:
Cibulkova (szlovák, 14.)-Azarenka (fehérorosz, 1.) játék nélkül
Kvitova (cseh, 4.)-Cirstea (román) 6:2, 5:7, 6:2
Kerber (német, 12.)-Görges (német) 6:4, 6:1
Pennetta (olasz)-Cetkovska (cseh) 6:0, 6:1