Bundesliga

A Hertha nem hagyja annyiban az osztályozót, újrajátszást követel

A Hertha BSC a Bundesliga 1 osztályozója visszavágójának újrajátszását követeli, miután a keddi, düsseldorfi mérkőzést a hazai szurkolók dobálózással zavarták meg, majd bő egy perccel a lefújás előtt a pályára rohantak.

A pályán az osztályozó első mérkőzését Berlinben 2-1-re nyerte a Düsseldorf, a visszavágón pedig 2-2-es döntetlen született, így a Fortuna elvileg feljutott a Bundesliga első osztályába, de a Hertha nem adja fel a küzdelmet.

A berliniek beszámolója szerint játékosaik életveszélyben érezték magukat a drukkerek miatt, ezért újra akarják játszani a visszavágót, hivatalos panasszal fordultak a szövetséghez (DFB).

Düsseldorf-szurkolók ünneplik csapatuk feljutását a Bundesliga 1-be a Hertha BSC elleni osztályozó után 2012-ben.

A Düsseldorf edzője, Norbert Meier szerint nevetséges az indoklás: "A berliniek féltek? Ez elképesztő! A szurkolóink csak ünnepelni szerettek volna."

Amint arról beszámoltunk, a hazai szurkolók fáklyák bedobálásával zavarták a találkozót, majd az emiatt hosszúra nyúlt hosszabbítást nem tudták végigvárni a helyükön, felsorakoztak a pálya szélén, végül pedig idő előtt berohantak, emiatt félbeszakadt a meccs. A rendezők, a rendőrök és a játékosok nagy nehezen megtisztították a pályát, de a Hertha labdarúgóit csak nehezen tudták rábírni a maradék másfél perc lejátszására. Végül a vendégek visszatértek a játéktérre, és letudták a kötelezőt, de a klub panasza miatt a párharc még nem ért véget.

A DFB gyors vizsgálatot és döntést ígért, a tervek szerint már pénteken bejelentik, hogy lesz-e újrajátszás vagy marad a 4-3-as összesítésű Düsseldorf-győzelem.

A szurkolók butasága miatt még egyáltalán nem biztos, hogy feljutott a Fortuna