Tenisz

Szávay benevezett az olimpiára

  • MTI

Szávay Ágnest benevezik a londoni olimpiára, mivel betegségei és sérülései miatt úgynevezett védett ranglistás helyezése van.

Tamás Krisztina, aki a 23 éves játékos sajtóügyeiért felelős, az MTI-nek szerdán elmondta: az olimpián a június eleji rangsor első 56 helyezettje - nemzetenként négy játékos - szerzi meg egyenes ágon a részvételt, és miután a korábban fáradásos csigolyatöréssel kezelt Szávay védett helyezése 38., elindulhat az ötkarikás játékokon, ha az egészségi állapota megengedi.

Szávay jelenleg arcüreggyulladással bajlódik, és emiatt kihagyja a május 27-én rajtoló Roland Garrost. Ugyanakkor a június 25-i wimbledoni tornára már benevezték őt.

"Nagyon jó lenne, ha Ági addigra felépülne. A háta most nem fáj, viszont arcüreggyulladása miatt nem edzhet. Már csak azért is jó lenne, ha játszhatna Wimbledonban, mert az olimpiát ugyanott és ugyancsak füvön rendezik" - mondta Tamás Krisztina.

A játékos öt WTA-tornát nyert egyesben, pályafutása legjobbjaként, 2008. április 14-én a 13. helyen állt a női teniszezők világranglistáján. Sérülése előtt a 39. volt, jelenleg pedig az 1112. helyet foglalja el.