Tenisz

Az egykori világelső szabadkártyát kapott a Roland Garroson

  • VNA

A párizsi szervezők szabadkártyát adtak az egykori világelső Lleyton Hewittnak, így az ausztrál teniszező indulhat a Roland Garroson.

Lleyton Hewitt, az ausztrál teniszező

Februári lábműtéte után a vártnál gyorsabban gyógyult az ausztrálok kiváló teniszezője, Lleyton Hewitt, így már elkezdhette a salakos edzéseket, sőt elindulhat a párizsi Roland Garroson is. Bár világranglistás helyezése nem jogosítaná fel erre, mégis ott lesz a salakos tornán, ami egyrészt kirábbi világelsőségének, másrészt pedig a francia és az ausztrál tenisz szövetség közötti együttműködési szerződésnek köszönhet. Ez utóbbi lehetővé tette, hogy a januári Ausztrál Openen egy-egy francia férfi és női játékos kapjon szabadkártyát. Cserébe most Hewitt és a tinédzser korú, wimbledoni junior bajnok Ashleigh Barty révén két ausztrál játékos indulhat "soron kívül" Párizsban.

"Már nagyon várom, hogy indulhassak Párizsban, különösen azért, mert tavaly sérülésem miatt nem tudtam részt venni a Roland Garroson" - mondta Hewitt, aki korábban háromszor is eljutott a salakos Grand Slam torna negyeddöntőjébe, most pedig karrierje során 12. alkalommal indulhat Párizsban. A Roland Garros két hetes versenye május 27-én kezdődik, a tornáról idén is az Eurosport közvetít élőben.