La Liga

A Villareal játékosai kérték Falcaóékat, hogy hagyják magukat

A Canal Plus csatorna szerint a vasárnap a Primera Divisiónból kieső Villarreal játékosai az Atlético Madrid elleni sorsdöntő találkozó alatt megpróbálták rávenni Diegóékat, hogy hagyják magukat és segítsenek nekik elkerülni a szégyent.

Az idei spanyol bajnokság legvaskosabb meglepetését okozta az ősszel még a BL-ben szereplő Villarreal, hiszen a tavaly még negyedik helyen végző Sárga Tengeralattjáró 41 pontjával kiesett az élvonalból.

A Villarreal játékosai Falcao gólja után /

Miguel Angel Lotina csapata 1-0-s vereséget szenvedett az Atlético Madridtól, és mivel a Real Zaragoza idegenben győzte le a Getafét, a Rayo Vallecano pedig a 91. percben csikarta ki a győzelmet a Granada ellen, a Villarreal lesz kénytelen búcsúzni az első osztálytól.

Az El Madrigalban megrendezett mérkőzésen az Atlético számára a negyedik és egyben BL-selejtezőt érő hely volt a tét, igaz tudták, ha a Málaga hazai környezetben legyőzi a már biztos kieső Sporting Gijónt, akkor Manuel Pellegriniék végeznek a negyedik helyen.

Az ominózus összecsapáson sokáig 0-0-ra álltak a felek, noha a fővárosiak a találkozó egészében fölényben futballoztak. Aztán a 87. percben Radamel Falcao Diego labdája után bevette Diego Lopez kapuját, majd négy perccel később a Vallecasban a Rayo Tamudo fejesével a hosszabbításban harcolta ki a bentmaradást.

Drámai körülmények között intett tehát búcsút az élvonalnak a Villarreal, amelynek játékosállománya potom 140 millió eurót ér.

A Canal Plus által napvilágra hozott hír szerint a mérkőzés közben a hazaiak közül néhányan megpróbálták rávenni a vendégeket, hogy csökkentsék a tempót, majd közölték velük, hogy a Málaga megnyeri a maga meccsét. Állítólag a cserepadon ülő Javi Camunas odaszólt Luis Filipének, hogy felesleges hajtani. "Filipe, a Málaga gólt lőtt. Ti itt már nem tudtok mit csinálni!".

Mivel az Altético nem állt le, és továbbra is kapujához szegezte a Villarrealt, a hazaiak újra megpróbálták "jobb belátásra bírni" ellenfelüket. "Diego, a Málaga már 2-0-ra vezet" - mondta a világbajnok Carlos Marchena a brazil irányítónak, noha a Málaga végül csak 1-0-ra nyerte a meccset. 

Ezek után érkezett Radamel Falcao 87. percben szerzett találata, amely egyben a Villarreal kiesését is jelentette. A lefújás után a tv-csatorna szerint a dühös Marchena kikelt magából, és odaszólt az atléticósoknak. "Diego, Godin, b.sszátok meg! Ennek itt nincs vége! Diego, Luis Filipe, még találkozunk!

A Villarreal - Atlético mérkőzés összefoglalója