NBA

A Pacers elvette a Heat pályaelőnyét

  • Barcsai Róbert

Immár azt mondhatjuk, hogy minden főcsoport-elődöntő kezdetét vette az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), hiszen a San Antonio Spurs és a Los Angeles Clippers is pályára lépett kedd éjszaka, ám ami ennél is érdekesebb, hogy az Indiana Pacers idegenben győzte le a Miamit.

Miami-Indiana

Az Indiana ügyesen használta ki azt a lehetőséget, hogy Chris Bosh nem léphetett pályára a párharc második mérkőzésén a Miami színeiben, hiszen a Pacers 78-75-re megnyerte a találkozót. Ahogy azt már az első meccsen is láthattuk, az Indiana szépen tartotta magát az első félidőben, hiszen ekkor csak ötpontos hátrányban volt az együttes, majd ahogy azt már az Orlando ellen megszokhattuk, jött a bivalyerős harmadik negyed, amely után már kilenccel mentek a vendégek. A záró játékrészt ugyan meg tudta nyerni a Heat, de az Indiana fejben nagyon jó volt, és képesek voltak megtartani három egységet az előnyükből.

David West, az Indiana Pacers erőcsatára

Hazai részről LeBron James, és Dwyane Wade vitték az együttest, előbbi ugyanis 28, utóbbi pedig 24 egységet szerzett, ám ami sokkal megdöbbentőbb adat, hogy a Heat többi játékosát tekintve a legtöbb szerzett pont csupán öt volt (Chalmers, Battier), és az együttes ezen része 9/34-es mezőnymutatóval dobott. James egyébként szűk egy perccel a vége előtt 76-75-ös Pacers előnynél két büntetőt is elhibázott, ezzel kapcsolatban pedig így nyilatkozott: „Reménykedtem, hogy bemegy, de az utolsó kettő nem sikerült. A meccs nem ezeken a büntetőkön múlt, de nyilvánvaló, hogy szerettem volna megoldani a csapattársaim érdekében. Tudom, hogy bőven lesz még lehetőségem, és oda fogok majd kerülni a vonalra.” A másik oldalon négyen is kétszámjegyű pontot értek el, David West 16, George Hill 15, Danny Granger 11, Paul George pedig 10 egységgel terhelte a Heat gyűrűjét.

A párharc állása két mérkőzés után: 1-1

San Antonio-Los Angeles Clippers

A Utah Jazz kisöprése után kipihent San Antonio Spurs 108-92 arányban győzte le a hét mérkőzéses sorozatból érkező, rendkívül fáradtan kosárlabdázó Los Angeles Clipperst. Ugyan a vendégek az első játékrészben még tartották magukat, a két középső negyedet már összesen 15 ponttal bukták el, amire egyet még a negyedikben is rá tudott tenni a Spurs, így alakult ki a 16 pontos különbség a két együttes között.

A hazaiak vezére ezúttal a 26 pontot és 10 lepattanót szerző Tim Duncan volt, akiről Gregg Popovich nyilatkozott: „Tim kemény volt, mint mindig. Úgy játszott, mint ahogy azt tette az egész év során. Semmi olyasmit nem tett, ami benne lesz az összefoglalókban, vagy a TV-ben, helyette csinált egy oktatófilmet az edzőknek. Kiválóan játszott.” Duncan mellett a másik nagy öreg, Manu Ginobili is nagyot játszott, mivel az argentin a kispadról beállva 27 perc alatt 22 egységet könyvelhetett el. A másik oldalon a sérüléssel játszó Chris Paul és Blake Griffin összesen 10 dobást értékesített, ezzel előbbi 6, utóbbi pedig 15 ponttal zárt. A kispadról érkező Bledsoe egyedül több pontot szerzett, mint a csapat két sztárja együtt, hiszen a fiatal hátvéd 23 egységig jutott.

A párharc állása egy mérkőzés után: 1-0 a San Antonio Spurs javára.

NBA
Rájátszás, 18. játéknap
Miami-Indiana 75-78
San Antonio-Los Angeles Clippers 108-92