Biatlon

Végleg a sportágváltás mellett döntött a kétszeres olimpiai bajnok

  • VNA

Sífutóként két olimpiát nyert Evi Sachenbacher-Stehe, aki visszavonulás helyett inkább sportágat vált, ősztől biatlonban versenyez.

Bár a tavasz kezdetén még több nagy nevet is ígértek a német síszövetségnél (DSV), végül mégis "csak" Evi Sachenbacher-Stehle az, aki vállalja a sportágváltást válogatott sífutóik közül. A kétszeres olimpiai bajnok Sachenbacher már tavaly ősszel tesztelte a lőfegyvert, míg végül a szezon végére úgy döntött, hogy a következő évadban már a biatlonosoknál szeretne versenyezni.

A 31 esztendős sífutó váltása nem lesz példa nélküli, hiszen korábban több kiváló sífutó is sikerrel ment már át a biatlonosokhoz. Hasonló utat járt be ugyanis annak idején Uschi Disl, Antje Misersky, Katrin Apel vagy éppen a közelmúltban visszavonult Kati Wilhelm is. A németeken kívül, a nemzetközi mezőnyben is akadt már példa hasonló éles váltásra, amelyre kiváló példa a svédek kiválósága, Magdalena Forsberg, aki sífutóként kezdte el karrierjét (nem is sikertelenül), majd lett később hatszoros összetett Világkupa győztes a biatlonosok között.