Átigazolás

Pizarro távozik a Werdertől, de a Bayernről nem beszélt

Hivatalosan eldőlt, hogy Claudio Pizarro nem a Werder Bremen csapatában folytatja a pályafutását, de egyelőre nem erősítette meg a korábbi sajtóhíreket, amelyek szerint visszatérne korábbi együtteséhez, a Bayern Münchenhez.

A német sajtó már április végén tényként kezelte, hogy Claudio Pizarro újra a Bayern Münchenben játszik majd, de a csatár csak most közölte a Werder Bremen vezetőivel távozási szándékát. Ráadásul saját bevallása szerint egyelőre nem is tudja, hogy akarja folytatni.

Claudio Pizarro integet a Werder Bremen egyik mérkőzésén a Bundesligában 2012-ben.

"Nehéz volt meghozni ezt a döntést, hiszen nagyon szeretem ezt a csapatot és a klubot. De szeretnék valami mást is megtapasztalni, mielőtt befejezem a karrierem. Még nem tudom, hogy pontosan mi lesz, van néhány ajánlatom, amelyeket átnézek" - mondta a játékos, aki korábban 1999-2001 között, most pedig 2008 óta játszott Brémában, és a most véget ért szezonban 18 bajnoki góllal segítette a csapatot.

Klaus Allofs, a Werder általános igazgatója nem örül a játékos távozásának, de annak igen, hogy már biztosan tudja, hogy új csatárokat kell keresnie, hiszen Pizarro mellett Markus Rosenberg is távozik.

"Sajnálom, hogy elmegy, de örülök, hogy végre döntött. Szeretnék köszönetet mondani Claudiónak az együtt töltött időért. Az biztos, hogy nem lesz könnyű megtalálnunk a helyettesét" - mondta a klubvezető.