Premier League

A United elfogadta a City bocsánatkérését Tévez táblája miatt, az FA vizsgálódik

Amint arról korábban beszámoltunk, Carlos Tévez, a Manchester United korábbi és a Manchester City jelenlegi játékosa egy Sir Alex Fergusont, a Vörös Ördögök menedzserét sértegető táblát mutatott fel a City bajnoki címet ünneplő körmenetén, amit miatt klubja bocsánatot kért a városi rivális együttestől, amit a United hajlandó is elfogadni.

Tévez a Manchester City buszának tetején ünnepelte a bajnoki címet, amikor egy "R.I.P. Fergie" , azaz "Nyugodj békében Fergie" feliratú táblát mutatott fel, üzenve ezzel a Manchester United menedzserének, aki korábban többször is lekicsinylően nyilatkozott a Cityről.

Carlos Tévez mutat fel  RIP Fergie feliratú táblát a Manchester City buszán, miközben a Premier League bajnoki címét ünnepli 2012-ben.

Az égszínkék klub elöljárói sietve bocsánatot kértek az eset miatt, amit a Vörös Ördögök ügyvezető igazgatója, David Gill el is fogadott: "Azt hiszem, rendben vagyunk, a klub nagyon gyorsan cselekedett. Buta dolog volt, de a City elismerésre méltó gyorsasággal reagált. Továbblépünk, és más dolgokkal foglalkozunk."

Az angol szövetség (FA) ugyanakkor nem biztos, hogy ilyen gyorsan túllép az ügyön, legalábbis erre utal az elnök, David Bernstein nyilatkozata.

"Nagyon buta dolognak tűnt, ráadásul elég érzéketlen volt. Azt hiszem, nagyon izgalmas pillanat volt, a játékost pedig elragadták az érzelmei. Ha jól tudom, valaki odaadta Téveznek a táblát, aki csak felemelte, szóval szerintem nem ez volt a legkomolyabb dolog, amivel találkoztam. De nem ismerem az összes körülményt, és inkább a szövetségi alkalmazottakra hagyom, hogy profi módon kivizsgálják az ügyet" - mondta az elnök.