Premier League

A Manchester United tarolt a PL történetének legjobbjai között

A Manchester United menedzserét, Sir Alex Fergusont, és a csapat középpályását, Ryan Giggset választották a Premier League 20 éves történetének legjobb szakvezetőjévé, illetve legjobb játékosává.

A menedzserek közül Sir Alex az egyetlen, aki az 1992-ben alapított Premier League teljes története során ugyanannak a csapatnak, a Manchester Unitednek a kispadján ült, és mivel az együttest a húszból 12 alkalommal bajnoki címre vezette, nem nagyon lehetett kérdéses, hogy ő érdemli meg leginkább a sorozat történek legjobb menedzserének járó elismerést. A szavazáson az Arsenalnál dolgozó Arséne Wengert, a korábbi Chelsea-, jelenlegi Real Madrid-edzőt, José Mourinhót, a Tottenham mostani mesterét, Harry Redknappet és a 2002 óta az Evertont vezető David Moyest előzte meg.

Sir Alex Ferguson és Ryan Giggs ünnepelnek a Manchester United egyik mérkőzése után 2011-ben.

"Elképesztő, ahogy elérte a sikereit az elmúlt 20 évben. Szóval mindenkinek fel kell állnia, tisztelegnie kell előtte, elismerni őt és gratulálni neki" - mondta a skót szakemberről Alan Shearer, aki a PL történetének legeredményesebb gólszerzőjeként - 260 találattal - vehetett át díjat.

A játékosok közül a legjobbnak a Manchester Unitedben korábban mindig balszélsőt, mostanában sokszor középső középpályást játszó Ryan Giggset választották, aki 1991 óta játszik a Vörös Ördögök felnőttcsapatában, így mind a 12, Ferguson kapcsán említett bajnoki címből kivette a részét.

"Ryan Giggs a valaha volt legsikeresebb brit futballistaként vonul be a történelembe, és nem tudom elképzelni, hogy bárki felülmúlja őt. A hazai sorozatokban minden rekordot megdöntött, és ezt elképesztő odaadással és játéktudással tette. Egyszerűen fantasztikus őt minden héten látni játszani" - méltatta a 38 éves walesit korábbi csapattársa, Gary Neville.

A fentieken kívül David Jamest, a Watford, a Liverpool, az Aston Villa, a West Ham, a Manchester City, a Portsmouth és a Bristol korábbi kapusát is jutalmazták, mivel ő hozta le a legtöbbször, 173-szor kapott gól nélkül a mérkőzéseit.