Bajnokok Ligája

A Bayern a favorit, de Münchenben a nyomás is rajtuk lesz - Petr Cech

A Chelsea kapusa, Petr Cech szerint nehéz eldönteni, hogy az ő csapata vagy a Bayern München jöhet-e ki jobban a szombaton rendezendő Bajnokok Ligája-döntő mentális szinten eldőlő párharcából.

A Bayern München hazai pályán játszhat szombaton az Allianz Arenában, ezért sokak szerint a BL-döntő favoritja, amivel a Chelsea hálóőre is egyetért:"Azt gondolhatnánk, hogy egy döntőben 50-50 százalék esélye van mindkét csapatnak, de az, hogy az egyik csapat a saját stadionjában, a saját öltözőjében készülhet, óriási előnyt jelent nekik. Így aztán egyértelműen a Bayern a favorit, nekünk pedig mindent meg kell tennünk, hogy ezt a faktort kihasználjuk."

Petr Cech a Chelsea kapusaként a csapat Premier League-mérkőzésén 2012-ben.

A cseh kapus szerint ugyanis a hazai pálya az előny mellett plusz nyomást is jelent egy csapatnak, amit nem biztos, hogy tudnak kezelni.

"Egy finálé arról szól, hogy tudják kezelni a csapatok az elvárásokat. Hazai csapatként ők az esélyesek, de a nyomás is nagyobb rajtuk, mint rajtunk. Lehet, hogy ez előny lesz számunkra, lehet, hogy hátrány. Meg kell várnunk, hogy hogy alakul a meccs. De bárhogy is, megpróbáljuk a lehető legkényelmetlenebbé tenni számukra a favorit szerepét. Azt biztos, hogy nem csak egy túrára utazunk Münchenbe. Nyerni akarunk" - mondta Cech

  • Bayern München - Chelsea 2012-05-19 20:45:00