BL-döntő

Lahm, Robben és Gomez is pihenőt kapott hétfőn

  • VNA

Az elveszített kupadöntő után a sebeit nyalogatja a Bayern München, amely szerdától kezdi meg a felkészülést a BL-fináléra.

A Borussia Dortmund ellen szombaton elveszített (2-5) kupadöntő után sem áll meg az élet a Bayern Münchennél. A német elitcsapat ugyanis szombaton egy újabb jelentős találkozóra, a Bajnokok Ligája döntőjére készül, amelyet ráadásul az ő stadionjukban, a müncheni Allianz Arénában rendeznek meg. A csapat hétfői (átmozgató) edzése is ennek jegyében zajlott, ahol Philipp Lahm, Arjen Robben és Mario Gomez sem húzott cipőt - mindhárman rehabilitációs munkát végeztek csupán. A csapat meghatározó játékosai közé tartozó trió a tervek szerint csak szerdán kapcsolódik be a közös edzésmunkába, mivel Jupp Heynckes szakvezető keddre mindenkinek szabadnapot adott. 

Szerdától azonban a Bayern játékosai már ismét gőzerővel készülnek a BL-döntőre, amely a klub elmúlt évtizedének legfontosabb találkozója lesz. A keret egyelőre teljesnek tűnik, csak Breno sérülése jelent gondot, ugyanakkor a hosszú kihagyása után lábadozó Daniel van Buyten már bekapcsolódott az edzésekbe. Az is elképzelhető, hogy a belga védő négy hónapos kihagyása után éppen a BL-döntőn tér vissza a csapatba, hiszen a szombati fináléban eltiltása miatt Luiz Gustavo, David Alaba és Holger Badstuber sem játszhat a bajoroknál.