Alpesi sí

Fának csapódott autójával az összetett Világkupa győztese - megúszta

  • MTI/VNA

Nagyobb sérülés nélkül megúszta hétfői, súlyos autóbalesetét Marcel Hirscher, a férfi alpesi sízők Világkupa-sorozatának idei összetett győztese.

A 23 éves osztrák sportoló Audi R8-asa komoly károkat szenvedett el, őt pedig a salzburgi kórházba szállították, ahol megállapították, hogy enyhe zúzódáson kívül más baja nem esett.A rendőrség közlése szerint Hirscher dél után húsz perccel Salzburg közelében, a B162-es úton Abtenaunál egy szembejövő autó miatt letért az útról, az autója pedig egy fának csapódott. A helyi sí-szövetség úgy tudja: a versenyző az utolsó pillanatban végrehajtott manőverrel a frontális ütközést próbálta elkerülni.

Hirscher itt még boldogan pózolt a frissen átvett sportautó mellett - Fotó: sport1.at

Osztrák források szerint a Hirscher által a közelmúltban megkapott Audi totálkáros lett az ütközés után. Három óra után néhány perccel az ütközést nagy szerencsével megúszó Hirscher már a Facebookon is írt egy bejegyzést: "Huh, egymillió őrangyalom volt! Jól vagyok, ne aggódjatok miattam, most megyek rutinellenőrzésre Spitalba." Hirscher egy schladmingi sajtótájékoztatóra volt hivatalos.