Kajak-kenu

Elindult a válogatott a parakenu világbajnokságra

Öt magyar versenyző indul a poznani parakenu világbajnokságon. A futamokat szerdán és csütörtökön rendezik, a cél az éremszerzés.

Meglehetősen szokatlan időpontban, május közepén rendezik az idei parakenu világbajnokságot. A verseny Poznanban lesz, szerdán és csütörtökön, egy időben az olimpiai pótkvalifikációs viadallal. Az öt fős magyar csapat hétfőn indult el Lengyelországba- olvasható a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Közleményében.

"Próbáltunk alkalmazkodni a korai időponthoz, és igyekeztünk a lehető legjobb feltételeket biztosítani a versenyzőknek a felkészüléshez. A tavalyi év legeredményesebb parasportolói rövid időt egy horvátországi edzőtáborban is eltölthettek. Összesen öt magyar versenyző indul a világbajnokságon, a tavalyi szegedi vb-csapat egyetlen új taggal, Bencze János kajakossal bővült ki" – mondta Weisz Róbert szakágvezető.

Tavaly augusztusban hazai közönség előtt fantasztikusan szerepeltek a parakenusok, Szabó Sándor ugyanis arany-, Pál Bence pedig bronzérmet nyert.

"Nagyon nehéz lesz a 2011-es eredményességet megtartani, ugyanis rengeteg országból érkeznek indulók Poznanba, ráadásul az ausztrál, amerikai vagy dél-afrikai versenyzők a kedvezőbb éghajlati viszonyok miatt jobban fel tudtak készülni a május közepi időpontra. A mi világbajnokunk, Szabó Sándor viszont már elmúlt ötven éves, így ő általában a szezon végére szokott formába lendülni. A legfontosabb célunk a tisztes helytállás, de azért bízom benne, hogy valamelyik számban érmet tudunk szerezni" – folytatta Weisz Róbert.

A csapatba a május 5-én, Szegeden megrendezett válogatóverseny eredményei alapján lehetett bekerülni.

A magyar csapat tagjai:
K-1 női 200 méter A Kajdi Katalin BOMBA AVSE
K-1 férfi 200 méter TA Bencze János Delta
K-1 férfi 200 méter LTA Pál Bence Domino Honvéd
V-1 férfi 200 méter TA Szabó Sándor EDF Démász Bajai Spartacus Vizugy
V-1 férfi 200 méter LTA Rigó Imre Mezőgép
     
Kísérők: Weisz Róbert csapatvezető, Pruzsina István vezetőedző, Rigó Gábor edző