Premier League

Alex McLeish valószínűleg távozik az Aston Villától

Az BBBC kész tényként közli, hogy az Aston Villa új menedzserrel kezdi a 2012-2013-as idényt, mivel Alex McLeish-el éppencsak elkerülték a kiesést.

Az Oroszlánok a 16. helyen végeztek a skót menedzserrel, mindössze két ponttal megelőzve a már kieső Boltont.McLeish a városi rivális Birmingham Citytől érkezett tavaly nyáron, amit nehezen emésztettek meg a szurkolók, és amellyel tavaly megnyerte a Ligakupát, de nem tudta bent tartani az élvonalban. Az Aston Villával sem ért el átütő sikereket, az Oroszlánok a 16. helyen végeztek, mindössze két ponttal megelőzve a már kieső Boltont, és ez a sérült Darren Bent nélkül is kínos eredmény. A Villa mindössze hétszer nyert a szezonban (az utolsó tíz fordulóban egyszer sem), rekordszámmal ikszelt (17), és 14 alkalommal vesztesen hagyta el a pályát.

A klub hivatalosan még nem jelentette be a távozását, de a közszolgálati média szerint az 53 éves skót edző hétfőn reggel elbúcsúzott a játékosoktól. McLeish 11 hónappal ezelőtt a szívbetegsége miatt visszavonult Gerard Houlliert váltotta a kispadon.