NB I

Sándor bombagóljával nyerte az ezüstrangadót a Vidi

A Videoton Sándor 90. percben szerzett góljával nyert a Győr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában vasárnap, így nagy lépést tett az ezüstérem megszerzése felé.

Fotó: vidi.hu

A mérkőzés előtt nagyon fogadkoztak a fehérvári játékosok, hogy a Győr ellen hazai pályán kicsikarják a győzelemért járó három pontot, és ezzel nagy lépést tesznek az ezüstérem megszerzése felé.

Nem a levegőbe beszéltek Paulo Sousáék hiszen valósággal nekirontottak az ETO-nak. A 6. percben Nikolics Nemanja kis híján meg is szerezte a vezetést, de hiába érkezett remek ütembe Sándor beadására, néhány centivel a bal kapufa mellé tüzelt. Rá egy percre szintén Nikolics került a középpontba, amikor is egy győri védőtől szorongatva huppant a földre a büntetőterületen belül, de hiába reklamált vehemensen a játékvezetőnél, a tizenegyes elmaradt. A 12. percben a spanyol Walter Lee egy visszagurítás után került helyzetbe, de 12-13 méterről leadott lövését Sztevanovics a kapu fölé paskolta. Ezt követően szinte azonnal újabb Vidi-ziccert láthatott a Sóstói Stadionba kilátogató nézősereg: egy sakk-mattra kipasszolt helyzet után Nikolics hét méterről eltörte a labdát, ami így elkerülte a kaput. A 26. percben szintén Nikolicsban maradt a gól, a szerb-magyar csatár Oliveira beadását követően hat méterről lőtt kapura, de labdája elakadt Sztevanovics lábai között. Hiába egykapuzott szinte az egész félidőben a Videoton, a Győr sikeresen megóvta kapuját a góltól, így a szünetre döntetlennel mehettek a csapatok.

Rögtön a fordulás után Mitrovics végzett el egy szabadrúgást a kaputól 30 méterre, a beívelésre a rövid saroknál Nikolics érkezett kiválóan és fejjel a hálóba jutatta a labdát (1-0).  Nem tartott sokáig a Videoton előnye, szinte azonnal egyenlített a Győr: a brazil Vinícius kapitális hibája után Koltai csapott le a labdára, majd pedig okosan átemelte a kirobbanó Bozovics felett a labdát (1-1). Gólja után az addig jószerivel csak alvó Győr egycsapásra magára talált, és hátralévő időben méltó ellenfele volt a Videotonnak. Az 59. percben Bozsovics kis híján elkövette a szezonban második hatalmas bakiját, de ezúttal megúszta csapata kapott gól nélkül.

Mikor már úgy tűnt, hogy döntetlennel záródhat a hétvége rangadója, jött Sándor György és a szezon egyik legnagyszerűbb góljával megszerezte csapatának a három pontot: a Vidi csapatkapitánya Gyurcsótól kapott egy labdát a kaputól 20 méterre, majd miután tolt rajta egyet jobbal a hosszú felső sarokba bombázott (2-1).

Győzelmének köszönhetően a fehérvári alakulat immáron hárompontos előnnyel áll a tabella második helyén.

OTP Bank Liga 28. forduló
Videoton - Győri ETO 2-1 (0-0)
Székesfehérvár, 6000 néző, V: Andó-Szabó
gólszerzők: Nikolics (47.), Sándor (90.), illetve Koltai (50.)
sárga lap: Sándor (31.), Szolnoki (56.), Bozovic (58.), illetve Völgyi (31.), Strestik (33.), Pátkai (62.), Fehér Z. (64.)
Videoton: Bozovic - Szolnoki, Caneira, Vinicius, Hector - Tóth B. (Kovács I. 72.), Mitrovic - Oliveira (Torghelle 82.), Sándor, Walter Lee (Gyurcsó 65.) - Nikolics
Győr:Stevanovic - Takács Á., Djordjevic, Stanisic, Völgyi - Varga R. (Ahjupera a szünetben), Trajkovic, Fehér Z., Pátkai (Kamber 79.), Koltai - Strestik (Dudás Á. 85.)