Női kézilabda

Idegenben is nyert a Fradi, sikerült a címvédés a KEK-ben

A hazai siker után végig remekül játszva idegenben is legyőzte a dán Viborg együttesét az FTC-Rail Cargo Hungaria a női kézilabda KEK döntőjében, így megvédte 2011-ben megszerzett trófeáját.

Sokkal jobban kezdett a Ferencváros, mint egy héttel ezelőtt Dabason, noha az első öt perceben pontatlanul sikerült néhány támadásbefejezés, és 5-2-re vezetett a Viborg, gyorsan sikerült rendezni a sorokat. Kivédekeztek egy emberhátrányt a mieink, majd Kovacsicz szélsőgóljaira támaszkodva átvették az irányítást, és 11-6-os vezetést szereztek.

Ebben az időszakban Martin Albertsen, a dánok vezetőedzője nehezen barátkozott meg néhány játékvezetői ítélettel, és reklamálásai miatt kiállítással is sújtották csapatát. Ennek ellenére fokozatosan összeszedte magát a hazai együttes, valamivel közelebb zárkózott, de félidőben így is 15-12 volt az állás.

Kovacsicz Mónika lő kapura a Ferencváros-Viborg mérkőzésen a női kézilabda KEK döntőjében.

A szünet után nagyon sokat javult a Viborg védekezése, de a Ferencvárosé sem gyengült, így nem született sok gól, de lépésről lépésre egyre közelebb kerültek a hazaiak, miközben a mieink egyre inkább fáradni látszottak. Szűk negyedórával a vége előtt tudtak újra egyenlíteni a dánok (21-21), de ezt követően is rendre a zöld-fehérek szereztek vezetést.

Az 50. perc környékén fellazultak kissé a védelmek, mindkét oldalon sikerült gólokkal befejezni a csapatoknak a támadásokat, és 25-24-nél vezetést szerzett a Viborg az 53. percben.

Elek Gábor időkérése azonban helyreállította a rendet a Fradiban, sikerült visszavenni az előnyt, de továbbra is szorosan alakult a mérkőzés. Az utolsó perc elején 29-29 volt az állás, Szucsánszki ekkor gólt szerzett, majd két gyorsan elrontott helyzet után Frafjord ejtéssel egyenlített. (30-30)

Az idő azonban ekkor már az összesítésben egy góllal vezető Ferencvárossal volt, amely meg tudta őrizni a labdát, sőt, végig tudott vinni egy akciót, aminek a végén Zácsik még egy gólt szerzett, és ezzel újra 31-30-as győzelmet aratott a magyar együttes, amely így megvédte címét a KEK-ben.

Női kézilabda KEK
Döntő, visszavágó
Viborg (dán) – FTC-Rail Cargo Hungaria 30-31 (12-15)
gól: Skov 9, Frafjord 5, Jurack 5, Gullden 4/3, Varzaru 3, Fisker 2, Ahlm 2/2, illetve Kovacsicz 6, Szucsánszki 6, Szamoránsky P. 5, Zácsik 4, Zivkovic 4/4, Tomori 2, Szádvári 2, Szarka 1, Deáki 1
A párharcot kettős győzelemmel, 62-60-as összesítéssel az FTC nyerte.

Fotó: Fradi.hu