Női kézilabda BL

Három perccel a vége előtt a kezünkben volt a meccs - Karl Erik Böhn

A Győri Audi ETO KC 27-25-ös vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája döntőjének visszavágóján Podgoricában, így a Buducsnoszt csapata idegenben lőtt több góllal megnyerte a trófeát.

A magyar csapatban ezúttal is Görbicz Anita volt a legeredményesebb, de több olyan játékos is akadt, aki nem tudott felnőni a finálé jelentette feladathoz. A montenegrói találkozón végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a hajrában a hazai gárda meglépett három góllal, ami végül a győriek újabb elveszített fináléját jelentette.

"Kemény mérkőzés volt, a világ két legjobb csapata találkozott ma, és a Podgorica megérdemelten nyert. Megvoltak a lehetőségeink a győzelemre, de nem tudtunk élni velük, pedig három perccel a vége előtt a kezünkben volt a meccs. Nüanszok döntöttek, ezek most a Podgoricának kedveztek." - nyilatkozta a Rába-partiak norvég vezetőedzője, Karl Erik Böhn.

Női kézilaba BL Döntő 2. mérkőzés
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO KC 27-25 (13-12)
A győztes: a Buducsnoszt Podgorica 54-54-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.
Podgorica, 5000 néző, v.: Martin Gjeding, Mads Hansen (dán)
gólszerzők: Bulatovics 9, Miljanics 6, Savics 4, Popovics 3, Cvijics 2, Knezevics 2, Djokics 1, illetve Görbicz 9, Amorim 5, Radicevics 3, Kovacsics 3, Lekics 3, Löke 2
hétméteres: 3/2, illetve 5/5
kiállítások: 16 perc, illetve 6 perc