Madridi tenisztorna

A szervezők maradnánk a kék salaknál, de az ATP dönt

  • VNA

A tornaigazgató Ion Tiriac szerint nincs gond a madridi kék salakkal, de ha az ATP másként kéri, hajlik arra, hogy visszatérjenek a vörös borításra.

Idén forradalmi újítást vezettek be a madridi salakpályás férfi torna szervezői, akik kék színű salakos borítást álmodtak meg a szezon egyik legjelentősebb vegyes tornájára. A férfi és női versenyt párhuzamosan rendező spanyol főváros döntése azonban nem aratott osztatlan sikert. Az elmúlt hét évben a salakos borításon egyeduralkodónak számító Rafael Nadal ugyanis a Verdasco elleni korai kiesése után egyértelműen a számára túlságosan csúszós borítást jelölte meg a kiesés okaként. Hasonlóan tett a világ első Novak Djokoivics is, akit honfitársa, Janko Tipszarevics győzött le a negyeddöntőben még pénteken. Mindkét klasszis jelezte, hogy amennyiben a salak borítását nem változtatják meg a szervezők, akkor jövőre nem indulnak Madridban.

A nyomás innentől kezdve a torna igazgatóján Ion Tiriacon volt, aki szombaton meg is szólalt ebben a cseppet sem lényegtelen kérdésben. "Megvárjuk, hogy mit mond az ATP ebben a kérdésben. Ha ők azt kérik, hogy változtassunk vissza a vörös salakra, akkor megtesszük, ha viszont szerintük maradhat ez a felület, akkor jövőre is kék színű salakon rendezzük meg a versenyt" - tolta tovább a döntés felelősségét a korábbi kiváló román teniszező. A jelenlegi versenynaptárban egyetlen, a vöröstől eltérő színű salakos versenyt rendeznek, méghozzá az egyesült államokbeli Charlestone-ban sorra kerülő zöld salakos borítású női tornát, amelyet szintén érte már kritika a felület gyorsasága miatt, ám a mezőny mára megbarátkozott ezzel a speciális felülettel.