Premier League

A Manchester City fényes jövő előtt áll - Mancini

A Manchester City nyerte az angol labdarúgó-bajnokságot, miután vasárnap drámai körülmények között győzött otthon a Queens Park Rangers ellen.

Roberto Mancini, a Premier League-trófeával

A City a félidőben 1-0-ra vezetett, ám a Buzsáky Ákost is foglalkoztató QPR, amely az 55. perctől tíz emberrel küzdött, fordított, s a 90. percig vezetett is. Közben a Manchester United 1-0-ra nyert a Sunderland pályáján, így ekkor aranyérmesnek tekinthette magát. Ám a City a 92. és a 94. percben szerzett góllal 3-2-ra győzött, így jobb gólaránnyal megszerezte az első helyet. A csapat 44 év után lett bajnok ismét, az 1967-68-as szezonban is a Unitedet utasította maga mögé, és akkor is az utolsó fordulóban dőlt csak el a bajnoki cím sorsa. A Premier League történetében először fordult elő, hogy a gólkülönbség döntött az aranyéremről.

A Manchester City-QPR (3-2) mérkőzés összefoglalója

"Hihetetlen volt ez a győzelem, soha életemben nem láttam ilyen végjátékot. Nem érdemeltünk volna vereséget, hiszen rengeteg helyzetünk volt. Egy őrült szezon tökéletes lezárása volt a mai mérkőzés. Öt perccel a vége előtt nem hittem volna, hogy nyerhetünk. 20 fordulón át vezettük a bajnokságot, és ha egy csapat kétszer is megveri a Manchester Unitedet, akkor megérdemli az aranyat. A szurkolók megérdemelték ezt a sikert. A Manchester City nagy, fényes jövő előtt áll" - mondta boldogan Roberto Mancini, a City olasz mendezsere a lefújás után.

"Erre senki sem számított, mindenki azt hitte a mérkőzés előtt, hogy nyer a City. Így történt, de tíz ember ellen, a hosszabbításban vívták ki a győzelmet" - nyilatkozta Sir Alex Ferguson, a Manchester United mestere.

"Háromszor is megnyertük már a bajnokságot az utolsó játéknapon, és majdnem ez történt ma is. A Manchester United nevében szeretnék gratulálni szomszédainknak. Fantasztikus eredmény megnyerni a Premier League-et. Ez a legnehezebb liga a világon, aki itt győz, az teljesen megérdemelten teszi" - folytatta Sir Alex, aki arról is beszélt, a kudarcból is tanulhatnak. "Erőt meríthetünk abból, hogy rengeteg sérültünk volt, de megbirkóztunk a helyzettel. A fiatalok is tapasztalatot gyűjtöttek a mai nap eseményeiből."