NBA

Kiharcolta a hetedik meccset a Memphis

  • Barcsai Róbert

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) pénteki játéknapján csupán egy összecsapást rendeztek, de ez az egy meccs is elegendő izgalmat tartogatott, ugyanis a Memphis 90-88-ra nyert a Los Angeles Clippers otthonában, így a Macik kivívták a döntő, hetedik meccset.

Los Angeles Clippers-Memphis

A párharc hatodik mérkőzésén akár a továbbjutás is eldőlhetett volna, hiszen egy esetleges Clippers győzelem azt jelentette volna, hogy Chris Paulék 4-2-vel búcsúztatják a Memphis csapatát. Ehhez képest a Memphis nagyon összekapta magát, és 90-88 arányban legyőzte a hazai pályán pattogtató Clipperst. Az első negyedet 25-16-ra hozták a vendégek, ám a két középső játékrészt már a Clippers nyerte, a második negyedet 22-17-re, míg a harmadikat 28-24-re, így a mindent eldöntő záró játékrészt egálról indították a csapatok. Ekkor azonban a Clippers váratlanul elhúzott vetélytársától, a hazaiak ugyanis nyolcpontos előnyre tettek szert, ám a Grizzlies képes volt ledolgozni ezt a hátrányt, és 23 másodperccel a vége előtt már ők vezettek 90-85-re, az eredményen pedig már csak Foye kozmetikázott egy triplával. A hazaiak számára egyértelműen a lepattanókon ment el a meccs, a Memphis ugyanis 66-40 arányban nyerte ezt a párbajt. A mérkőzés után Lionel Hollins, a vendégek vezetőedzője lényegre törően fogalmazott a párharcot illetően: „Nem számít, hogy mi történt eddig, mivel innentől kezdve ez egy egy meccses sorozat, és bárki nyerhet.”

Los Angeles Clippers-Memphis Grizzlies, hatodik mérkőzés

Kiváló egyéni teljesítményekből ezúttal sem volt hiány, habár a Clippers játékosai gyengébb produkciót nyújtottak az átlagosnál. Blake Griffin 17 pontjával csapata legjobbja volt, Chris Paul azonban csak 11 egységet és 6 gólpasszt hozott, Mike Conley ugyanis kiválóan védekezett rajta. A kispadról beállva Bledsoe 14, Martin pedig 10 pontot ért el. A vendégeknél ismét a magasembereket tömték labdákkal, amelynek meg is lett az eredménye, Marc Gasol 23 pontot és 9 lepattanót, Zach Randolph pedig 18 pontot és 16 lepattanót szállított. Rudy Gay és Mike Conley egyaránt 13-13 egységet termelt, míg a kispadon nem volt olyan játékos, aki igazán eredményesen tudott volna beszállni a meccsbe.

NBA
Rájátszás, 14. játéknap
Los Angeles Clippers-Memphis 88-90