EURO 2012

Félmeztelen női aktivisták támadták meg az Eb-serleget - videó

Nem csillapodnak az indulatok Ukrajnában a hetek múlva esedékes nyári labdarúgó Európa-bajnokság körül. Mint ismert, több európai vezető politikus is bojkottálhatja a rendezvényt a volt miniszterelnök, Julia Timosenko állítólagos bántalmazása miatt, de emellett is számos emberjogi tényező aggasztja a nyugati országokat. Szombaton félmeztelenre vetkőzött női aktivisták borzolták tovább a kedélyeket, a hölgyek a prostitúció elleni küzdelemre szerették volna felhívni a figyelmet.

A biztonságiak gyorsan leszereték az aktivistát

A feminista hölgyek nem először hívják fel magukra a figyelmet, hiszen még a tavalyi évben a lvivi stadion átadóján is adtak munkát a rendért felelő biztonsági embereknek.

Szombaton Julia Kovpachik nevű aktivista "akciózott" ismét: a Kijevben közszemlére bocsájtott Európa-bajnoki serleget próbálta meg tönkre tenni. Az ukrán fővárosban bárki megnézheti a kontinens bajnokának járó kupát, így különösebb felhajtás nélkül kerülhetett a trófea közelébe.

A szexturizmus ellen tüntető hölgyek Kijevben Amikor azonban felsétált a pódiumra, hirtelen lekapta magáról a felsőjét, a testén a "b.. meg EURO 2012" felirat volt leolvasható, majd két kézzel megkísérelte a földhöz vágni a trófeát. 

A biztonságiak hihetetlen reakcióidejének köszönhetően azonban az esetből szinte semmit nem lehetett látni, többen rávetették magukat a hölgyre, majd egy nagy lepedővel takarták el a nyilvánosság elöl a történéseket.

Több más volt szovjetunióbeli államhoz hasonlóan Ukrajnában is virágzik az emberkereskedelem és a prostitúció, az Eb idejére pedig a szexturizmus is fellendülésre számíthat. Emiatt keleti szomszédunknál meglehetősen erős a női jogokért küzdő mozgalom, amelynek szemrevaló képviselői újra felhívták magukra a nagyvilág figyelmét.