Török foci

A dühös Fener szurkolók háborús övezetté változtatták a stadiont - videó

A Galatasaray nyerte meg a török bajnokságot, miután Süper Liga utolsó fordulójában 0-0-s döntetlent ért el a Fenerbache otthonában. Mivel a két csapat között csupán egy pont volt a különbség, a hazai szurkolók bajnokavatásra készültek, de mivel az nem úgy valósult meg, ahogy ők gondolták, hatalmas botrányt vertek a lefújás után.

Meneküljön ki merre lát! - pillanatkép a Sükrü Saracoglu arénából

Az ősi rivális Galatasaray ellen kiharcolni a bajnoki címet - ennél szebb álmokat nem is dédelgethet egy Fener-szurkoló, de a szombati találkozón nem sikerült kedvenceiknek két vállra fekteniük a bordó-sárgákat, így 2008 után ismét a Galata ünnepelhetett.

A nem éppen higgadt vérmérsékletükről ismert török szurkolóknál ez alaposan kiverte a biztosítékot, a lefújás után pillanatokat alatt háborús övezetté alakították át a Şükrü Saracoğlu Stadiont.

A feldühödött drukkerek közül több százan berohantak a pályára, miközben fáklyák, petárdát és több száz szék is berepült a pályára. A rendőrök valamint a biztonságért felelős emberek rémülten menekültek a feléjük zúduló tömegtől, a játékosoknak és a személyzetiseknek - többé-kevésbé - sikerült időben az öltözőbe menekülniük.

Amíg a Fenerbache ultári törtek-zúztak...

..addig a Galatasaray hívei önfeledten ünnepeltek