Dopping

Pozitív doppingmintát adott a vízilabda-válogatott egyik kerettagja?

  • MTI

Sajtóértesülések szerint pozitív doppingmintát adott a Szeged-Honvéd férfi vízilabda ob I-es bronzpárharcban az egyik válogatott kerettag.

Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) főtitkára az MTI-nek pénteken elmondta, hogy a Magyar Antidopping Csoport (MACS) szóban már tájékoztatta az MVLSZ-t arról, hogy egy játékos A-mintájának ellenőrzése pozitív eredménnyel zárult, az írásos anyagot pedig később kapják kézhez. A sportvezető a Nemzeti Sport azon információját, hogy az érintett tagja Kemény Dénes szövetségi kapitány olimpiai keretének, nem kívánta kommentálni.

"Amint hivatalos, írásos tájékoztatást kapunk, akkor tudunk többet, és akkor tudjuk megtenni a szükséges lépéseket" - mondta Nemcsik.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) ügyvezető igazgatója a Nemzeti Sportnak megerősítette a pozitív eset tényét, de hozzátéve, ez még nem minősül doppingvétségnek. Mivel folyamatban lévő ügyről van szó a MACS vezetője nem árulta el, ki az érintett, és milyen szert fogyasztott.

Tiszeker péntek reggel az MTI-nek későbbre ígért tájékoztatást, jelenleg egy konferencián vesz részt.