Bundesliga

Most mindenki a bajnok Dortmund kegyeit keresi

  • VNA

Sokan cserélnének most a Borussia Dortmund labdarúgó csapatának menedzsmentjével, amelynek kis túlzással csak támogatói szerződéseket kell aláírnia. Persze a babérok learatásához komoly előkészítő munka kellett, no meg persze a bajnoki címvédés sem jön rosszul.

Kivételes esztendőt zárt a német bajnok Borussia Dortmund csapata, amely idén megvédte címét, ráadásul a német kupadöntő megnyerésével még tovább írhatja a 2011/12-es szezon sikertörténetét. A csapat kulcsembereinek megtartásán fáradozó menedzserek számára jó hír, hogy az eredmények hatására támogatókból nincs hiány. Most éppen stadionjuk névhasználati jogát sikerült meghosszabbítaniuk a sárga-feketéknek, így a korábban Westfalenstadionként ismert kiváló létesítmény újabb öt évig (immáron 2021-ig bezárólag) a Signal Iduna Park nevet viseli majd.

A biztosítótársaság 2005-ben kötött először névhasználati szerződést az akkoriban komoly gazdasági válságot átélő dortmundiakkal. A pénzügyi krízisből a bajnoki címek most már végérvényesen kihúzták a BVB-t, amely februárban mezszponzorával, az Evonik Industires-zel is három évvel hosszabbított. A Signal Iduna Park az utóbbi években rendre megtelik, ami 80.700 nézőt jelent, a hangulat pedig - különösen most a bajnoki címvédés kapcsán - egészen elsőrangú a dortmundiak hazai meccsein.