NB I

Détári Lajos a következő szezonra is marad a Ferencvárosnál

Détári Lajos marad a Ferencváros labdarúgócsapatának szakmai igazgatója, a klub egy plusz egy évvel meghosszabbította a szakember szerződését.

A szerződéshosszabbítást az Újpest-Ferencváros bajnoki rangadó előtt egy nappal, sajtótájékoztatón jelentette be a zöld-fehér klub. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a vezetés elégedett a szakmai igazgató munkájával, és komoly elvárásokat tűztek ki a csapat elé a következő idényre.

Détári Lajos a Ferencváros sajtótájékoztatóján 2011-ben.

"Détári Lajos 20 bajnoki mérkőzésen irányította a Ferencvárost, ebből 9-et megnyertünk, 4-en döntetlent értünk el, 7-szer kikaptunk, ez 51 százalékos teljesítmény. Ha az ő irányításától számoljuk az összes NB I-es csapat eredményét, akkor jelenleg az ötödik helyen állna a Ferencváros. Úgy döntöttünk, hogy Détári Lajos szerződését 2013. június 30-ig meghosszabbítjuk. Amennyiben a következő bajnokságban az első három között zárunk, vagy megnyerjük a Magyar Kupát - úgy, hogy közben a bajnokságban nem végzünk a hatodiknál rosszabb helyen -, akkor ez a szerződés automatikusan egy évvel meghosszabbodik" - idézi a fradi.hu a klubvezetőt.

A szakmai igazgató örömét fejezte ki a hosszabbítás kapcsán, de kijelentette, hogy csak a szombati rangadóra koncentrál: "Nagyon boldog vagyok. Hatalmas lehetőségként tekintettem arra, hogy a Fradi edzője lehetek, élni kívántam ezzel a bizalommal. Ennek meg lett az eredménye, mert szerződést hosszabbított velem a klub. Három mérkőzés még hátra van a mostani bajnokságból, de már nagyon komolyan készülünk a következő pontvadászatra. Tudjuk, hogy a keretet meg kell erősíteni. Örülök a szerződéshosszabbításnak, de most az Újpest-meccs a legfontosabb."

Détári Lajos 2011 szeptemberében vette át az addigi hét bajnoki fordulóban mindössze két pontot gyűjtő labdarúgócsapat irányítását. Az akkor 14. együttes három körrel a szezon vége előtt a 10. helyen áll a tabellán, míg a Magyar Kupában a nyolcaddöntőig jutott, ott a másodosztályú Békéscsaba búcsúztatta idegenben szerzett gólokkal.