Női kézilabda

240-en vigyázzák a rendet a Győr BL-döntőjén Podgoricában

  • MTI

A különleges rendőri erők 120 tagja, valamint a podgoricai rendőrkapitányság 40 rendőre biztosítja vasárnap a Buducsnoszt Podgorica-Győri Audi ETO KC női kézilabda Bajnokok Ligája-döntő visszavágót, de szükség esetén több rendőr kivezénylésére is sor kerülhet.

A magyar Külügyminisztérium pénteki tájékoztatása szerint a magyar autóbuszokat a határon rendőri kíséret várja, Podgoricáig, illetve a találkozót követően a visszaúton is kísérni fogják a járműveket.

Az illetékes rendőrparancsnok nem látott okot vagy veszélyt arra vonatkozóan, hogy a mérkőzést nemkívánatos események kísérnék. A két ország jó viszonyára való tekintettel a magyarokra Montenegróban rokonszenvvel tekintenek, így az esetleges incidensek kialakulását szerinte semmi nem indokolja - áll az MTI-nek a Külügyminisztériumtól a Magyar Kézilabda Szövetségen át megküldött közleményében.

Magyarország montenegrói nagykövete egyeztetett a podgoricai klub elnökével is, aki hangsúlyozta: minden szükséges előkészületet megtettek a játékosok és a szurkolók biztonsága érdekében, és úgy véli, a magyar drukkereknek nincs okuk az aggodalomra.

A rendőri készültség mellett a klub - két profi őrző-védő cég bevonásával - mintegy nyolcvan tagú rendezőgárdát foglalkoztat majd a mérkőzés előtt, alatt és után, amely pontos eligazítást kap a közönség megfelelő útba igazítása érdekében. A két szurkolótábor el lesz választva egymástól, a vendégek külön, elkerített szektorban kapnak helyet, s így a sportcsarnokban szinte esély sem lesz arra, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek egymással a szurkolótáborok.

A győri klub arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a csapatot kereken 400 szurkoló kíséri el Podgoricába.

A múlt szombati, veszprémi mérkőzés első félidejében a montenegrói szurkolók egy csoportja rendbontást okozott, a nézőtéren összecsaptak a rendfenntartókkal, és néhány percbe telt, mire helyre állt a béke. A meccset a Győr 29-27-re nyerte.