Európa Liga

Simeone Falcaóról áradozott, és reméli, hogy meg tudják tartani

Az Atlético Madrid 3-0-ra legyőzte az Athletic Bilbaót szerdán este az Európa Liga döntőjében Bukarestben, így három év alatt kétszer lett a sorozat legjobbja. Diego Simeone, a csapat vezetőedzője elsősorban játékosai érdemének tartja a sikert.

Az Atlético két évvel ezelőtt a Gera Zoltánnal felálló Fulhamet győzte le, most pedig spanyol házidöntőt nyert meg egy olyan edzővel, aki még fél éve sincs a csapatnál. Diego Simeone szerint emiatt is értékesebb a sikerük.

"Mindig nagyszerű érzés nyerni. A játékosoknak persze könnyebb, rohangálhatnak üvöltözve, edzőként nekem komolynak kell maradnom. Büszke vagyok a játékosaimra és az Atléticóra. És hálás vagyok azoknak, akik bíztak bennem, amikor decemberben átvettem a csapatot" - mondta az edző.

Az Atlético Madrid játékosai dobálják a levegőbe Diego Simeone vezetőedzőt az Athletic Bilbao ellen megnyert Európa Liga-döntő után Bukarestben 2012-ben.

Az argentin szakember nem akarta magát előtérbe helyezni a győzelem után, noha elmondta, hogy változtatott a csapat alapvető taktikáján a döntő kedvéért: "Az érdem a játékosoké. Mást játszottunk, mint legutóbb hazai pályán. Megértettük, hogy nem hagyhatjuk, hogy hátul bajba kerüljünk, még annak árán sem, hogy a labda kevesebbet lesz nálunk. Olyan játékosokkal, mint Arda, Adrián, Diego és Falcao, be tudtuk játszani a megnyíló területeket. Mindenki elvégezte a dolgát, taktikailag és technikailag is jobbak voltunk."

Simeone szerint a siker egyik kulcsa a labdarúgók odaadása volt: "A tapasztalt játékosok is nagy presztízsnek tekintették, hogy itt játszhattak, nem beszélve azokról, akik az első döntőjükben szerepeltek. Itt mindig nagy a kockázat, és ha nem a pillanattal foglalkozol, akkor nem fogsz nyerni. Falco a legjobb példa erre: nem a tavalyi sikerével foglalkozott, hanem a mostani feladatával, és így újra nyerni tudott."

A kolumbiai csatár a tavalyi Európa Liga-döntőt a Porto mezében döntötte el, és idei teljesítménye - 23 bajnoki és 12 EL-gól, valamint az utóbbival járó gólkirályi cím - után csoda lenne, ha ősszel is az Atlético Madrid játékosa lenne, de edzője azért bízik abban, hogy együtt dolgozhatnak.

"Falcaót régóta ismerem, hiszen a River Plate-nél együtt nyertük meg a Clausurát 2008-ban. Nagyon szeretem őt, de tudom, hogy az ambícióinak nem itt van a határa. Remélem, hogy marad még, ha nem is örökre, de a legfontosabb, hogy boldog legyen, mert imádom a srácot" - mondta a a szakember.

A döntő góljai