Espanyol

Pumába öltözik Barcelona egyik fele

A Puma csütörtökön bejelentette több évre szóló partneri együttműködését a La Ligában játszó RCD Espanyol együttesével. 2012. július 1-től a sportszergyártó cég biztosítja a hivatalos mezruházatot a kisebbik barcelonai egyesület valamennyi csapata számára, így B csapatnak és az összes korosztályos együttesnek is. A cég lesz ezentúl a klub hivatalos partnere replika mezek, rajongói ruházat és egyéb, a csapathoz kapcsolódó áruk gyártása terén is.

A Puma és az Espanyol képviselői a két fél közötti megállapodást követően

Az RCD Espanyol hazai és idegenbeli mezei és minden egyéb termék 2012 júliusban kerülnek bemutatásra. A szerződés alapján az összes RCD Espanyol márkájú áru, így a cipők, ruházat és kiegészítők globális licensze is a Puma tulajdonába kerül.

Christian Voigt, a Puma Nemzetközi Sport Marketing osztályának vezetője nyilatkozata alapján, ez az új kapcsolat az RCD Espanyollal újabb pozitív lépés a cég számára, hiszen ezáltal erősödhet a márka jelenléte Spanyolországban. A Primera División figyelemreméltóan fontos a globális futball piacon, így a sportszergyártó „Újra támadásban” stratégiájának megvalósításához is fontos lépés, hiszen ezáltal is javul és erősödik a sportportfóliók teljesítménye, és méltó helyét foglalhatja el a három vezető futballmárka között.

A cég spanyolországi menedzsere, Javier Ortega elmondása alapján az Espanyol és a Puma hasonló márka filozófiát és sok azonos értéket vall. A katalán klub az érzelem erejét hangsúlyozza, amit a Puma is megtestesít az öröm, lelkesedés és a szenvedély értékeit hangsúlyozva. Ez a 2012/13-as szezonban az együttműködés középpontjába fog kerülni a marketingtevékenységek során.

Joan Collet, az Espanyol vezérigazgatója hozzátette: "A Puma fogja ellátni ruházattal minden csapatunkat, köztük a junior, női és veteránokat is, lehetővé téve, hogy az Espanyol erősítse az értékesítési lehetőségeit, amely csak akkor valósulhat meg, ha egy világvezető márkával dolgozunk együtt. Mint klub, nagyon büszkék vagyunk, hogy ezt a partnerséget létrehozhattuk".

Augustus Newton, az Espanyol marketing és kommunikációs alelnöke kifejtette: " Nagy megelégedéssel tölti el az igazgatóságot az együttműködés. Biztosak vagyunk benne, nagyon gyümölcsöző kapcsolat elébe nézünk. A "Perico" rajongók mindig nagy elismerést mutattak a Puma iránt, így örömmel fogják otthonukba fogadni, a futballt szenvedélyesen szeretők otthonába.”