Haladás

Kenesei idén már nem lép pályára

A Haladás rutinos csatárán, Kenesei Krisztiánon nem segített, hogy kihagyta a Siófok és a Paks elleni bajnokit, jobb achillesének állapota nem javult, így orvosi tanácsra hat hét pihenő vár a játékosra.

Amint azt a Haladás hivatalos honlapjának Kenesei elmondta, reménykedett abban, hogy a két kihagyott mérkőzés segít majd a rehabilitációban, sérülésének állapota ugyan javult, még sem abban az ütemben, ahogy azt szerette volna.

"Mohácsi doktornál jártam hétfőn, aki hat hét szigorú pihenést írt elő számomra. A felkészülés során kaptam egy rúgást az achillesemre, ezt pedig nem pihentem ki egyszer sem eléggé. Keletkezett benne egy csomó, és folyadék is gyűlt össze, tulajdonképpen dupla akkora, mint a másik" - mondta a támadó. "Edzést nem szerettem volna kihagyni, meccset meg pláne nem – de a hátralévő találkozókar már kénytelen vagyok kihagyni." - nyilatkozta Kenesei. "Kisebb szakadások is vannak az achillesben, de Mohácsi doktor azzal vigasztalt: néhány kezelés és a szigorú pihenés gyógyírt jelenthet. A gyulladás leapad, a folyadék felszívódik, és a nyári felkészülést együtt kezdhetem el a srácokkal. Két hete pihenek, már érzem, hogy jobb. Szerettem volna még játszani idén, de nem keserítem a szurkolókat már, majd csak ősszel, de hát... most ezt dobta a gép!"

A 35 éves támadó idén 19 találkozón lépett pályára az élvonalban, ezeken a mérkőzéseken 7 gól és 7 assziszt a mérlege. Kenesei a Haladás legrutinosabb tagja, 378 NB I-es találkozó és 180 rúgott gól van a háta mögött.