Európa Liga

Bielsának újra vállalnia kell a felelősséget a rossz taktikáért

Az Atlético Madrid 3-0-ra legyőzte az Athletic Bilbaót szerdán este Bukarestben az Európa Liga döntőjében. Marcelo Bielsa, a vesztes csapat vezetőedzője szerint az ő személyes felelőssége, hogy az ellenfél könnyedén felülmúlta csapatát.

A Bilbao az Európa Liga korábbi szakaszaiban többek között a Manchester Uniteden és a Schalkén is imponáló játékkal jutott túl, de a szerdai döntőben nem nagyon tudta megközelíteni korábbi teljesítményét.

"Nem dőlhetünk hátra. Felelősek vagyunk azért, ahogy teljesítünk és ahogy most teljesítettünk. Ezen nincs mit szépíteni" - kezdte a finálé értékelését Marcelo Bielsa.

Marcelo Bielsa az Atlético Madrid-Athletic Bilbao mérkőzésen az Európa Liga döntőjében Bukarestben 2012-ben.

"Nyolc helyzetükből három gólt lőttek, mi kilenc lehetőségből egyet sem tudtunk kihasználni. Az Atlético megérdemelte a győzelmet, de a különbség túlzó. Sajnálom, hogy három góllal kikaptunk, mert nem volt ennyi a két csapat között a pályán. De az biztos, hogy úgy nézett ki a dolog, mintha azt akartuk volna játszani, amit az ellenfél elvárt tőlünk. Edzőként vállalnom kell ezért a felelősséget. Nem védekeztünk jól, és előrejátékban is kevesebbet mutattunk, mint amit tudunk. Hogyha szeretjük az elismeréseket, amikor jól mennek a dolgok, akkor el kell fogadni a kritikát, amikor rosszul alakulnak. Én hozom a döntéseket, és én készítem fel a játékosokat. Enyém a felelősség" - mondta az argentin szakember.

Érdekes, hogy Bielsa már néhány héttel ezelőtt, a portugál Sporting elleni elődöntő első mérkőzése után is hasonló nyilatkozatot volt kénytelen adni, akkor 1-0-s előnyből kapott ki csapata idegenben. Kérdés, hogy a Bilbao vezetői hogy tekintenek a szezonra, amelyben a baszk klub valószínűleg a középmezőny első felében végez a spanyol bajnokságban, de döntőbe került az Európa Ligában és a spanyol Király Kupában is. Igaz, utóbbinak sem feltétlen esélyese a Barcelona ellen.