NB I

Az újpesti és a ferencvárosi önkormányzat már megütközött

  • MTI

"Polgármesterek a fociért" címmel találkozott egymással Wintermantel Zsolt, Újpest, illetve Bácskai János, Ferencváros polgármestere csütörtökön a Szusza Ferenc Stadionban azzal a céllal, hogy békés szurkolásra buzdítsák a szombati NB I-es derbire kilátogató szurkolókat.

"Mindketten rajongunk a fociért, a férfias, de sportszerű játékért, és mindketten azt akarjuk, hogy a magyar labdarúgás mielőbb visszanyerje régi rangját, a hazai mérkőzések ismét igazi ünnepet és örömteli családi programot jelentsenek. Ennek érdekében új hagyományt kívánunk teremteni tavalyi kezdeményezésünkből, ami nagy siker volt" - áll a két polgármester által közösen kiadott közleményben.

"Minden újpesti és ferencvárosi drukkert arra kérünk, jöjjenek el, legyünk mi sokkal többen, mint azok, akik nem a futball szeretetéért mennek a meccsekre" - tették hozzá.

A sajtótájékoztatón a futballszakmát két korábbi válogatott védő, újpesti részről Szlezák Zoltán, míg ferencvárosi oldalról Dragóner Attila képviselte.

"Jó pár ilyen derbin vettem részt. Magyarországon ennek a két csapatnak a játékára kíváncsiak a legtöbben" - mondta Szlezák, aki legszebb emlékeként egy Szuperkupa-döntőt emlegetett fel, ugyanis a siker mellett ekkor volt először a lila-fehérek csapatkapitánya is.

"A legutolsó itteni győzelmünk jut eszembe, ami már elég régen, tizenegy éve volt, ráadásul gólt szereztem" - nyilatkozta Dragóner Attila. - "Nagyon bízom benne, hogy újra el tudjuk majd vinni a három pontot."

A sajtótájékoztatót követően az újpesti és a ferencvárosi önkormányzat csapatai - kiegészülve egy-két futballistával - kétszer tízperces futballmérkőzésen találkoztak egymással a Szusza Stadionban.

A 210. Újpest-Ferencváros derbit szombaton 15 órától rendezik. Az eddigi 209 bajnoki mérkőzésen 59 Újpest-győzelem, 56 döntetlen, valamint 94 ferencvárosi siker született, gólkülönbségünk 298-400.