Bundesliga

A Fortuna Berlinben győzte le a Herthát

A Bundesliga osztályozójának első mérkőzésén a Fortuna Düsselford Berlinben győzte le a Herthát 2-1-re, így komoly lépést tett afelé, hogy jövőre ismét az legmagasabb osztályban induljon.

A berlini Olimpiai stadionban 70 ezer néző reménykedett benne, hogy Otto Rehhagel együttese a pocsék szezon ellenére sikeresen teljesíti az osztályozó jelentette akadályt és kiharcolja a bentmaradást.

Jól is indult a mérkőzés a hazaiak számára, hiszen a 19. percben Ben-Hatira szöglete után Hubnik megszerezte a berlinieknek a vezetést. Az első félidőben jobban játszott a Hertha, de több gólt már nem tudott szerezni, igaz a szünetben kevesen gondolták volna, hogy ez komoly bajokat okozhat.

Történt ugyanis, hogy fordulás után a másodosztályú düsseldorfiak röpke hét perc alatt a maguk javára fordították a mérkőzést. A 64. percben Broker cselezett befelé a jobb oldalról, majd miután "áthámozta" magát a komplett védelmen, Kraft kapust becsapva a kapuba emelt. Nem sokkal később egy beívelés után a hazaiak védője, Ramos ért bele fejjel rosszul a labdába, így felmentés helyett a saját kapujába csúsztatott.

A hátralévő időben ímmel-ámmal támadgatott a Hertha, de néhány felívelésen és meginduláson kívül nem tudott jelentősebb helyzetet kialakítani, igaz, a 87. percben egy szabadrúgásból a kapufát sikerült eltalálnia, de a hajrában Broker lövésénél Kraft bravúrján múlott, hogy nem dőlt el a párharc az első találkozón.

Győzelmével a Fortuna nagy lépést tett a Bundesliga felé, visszavágó jövő hét kedden Düsseldorfban.

Bundesliga
osztályozó, 1. mérkőzés
Hertha Berlin - Fortuna Düsseldorf 1-2 (1-0)
gól: Hubnok (19.) ill. Broker (64.) Ramos (71. öngól)