Manchester City

Szívesen visszatérnék Barcelonába - Yaya Touré

A Manchester City elefántcsonparti középpályása azt nyilatkozta, hogy ha megkeresné egykori klubja, azonnal igent mondana.

Touré könnyen magára haragíthataja a City szurkolóit

A 28 éves középpályás 2007 és 2010 között már volt a katalánok játékosa, 2009-ben Bajnokok Ligáját is nyert a csapattal. Két évvel ezelőtt azonban a Barcelona nem tudott ellenállni a Manchester City által kínált 30 millió eurós ajánlatnak, és továbbadta őt az angol klubnak.

Touré hamar beilleszkedett Mancini együttesébe is, és jó játékával a csapat egyik húzóembere, a közönség egyik kedvence lett. Ennek ellenére visszatérne Barcelonába, a katalán fővárosban szeretné befejezni pályafutását.

"Igen, szeretnék visszatérni korábbi csapatomhoz. Ha megkeresnének, nem kellene kétszer átgondolnom a dolgot" - mondta a katalán rádiónak, a RAC1-nek Touré. "Szeretem a várost, és a Barca mindig is a legfontosabb klub lesz a számomra. Szeretem a Barcelonát" - udvarolt egykori munkaadójának az elefántcsontparti.

"A távozásomkor tartott sajtótájékoztatón azt mondtam, hogy visszatérek. Az életben soha nem tudhatod mit hoz a holnap. Nagyszerű lenne, ha tényleg visszatérhetnék."

Yaya Touré szerint a Josep Guardiolát váltó Tito Vilanova képes lesz tovább folytatni a megkezdett munkát, de meglepte egykori trénere döntése. "Egy kicsit furcsállom a dolgot, mert Guardiola volt a Barca sikereinek kulcsfigurája. De mindannyian emberből vagyunk. Tudom, hogy az új tréner beválik majd. Nagyon jó ember és a futballfilozófiája megegyezik Guardioláéval. Titóból nagyszerű szakvezető lesz".

Touré duplázott a hétvégén a Newcastle otthonában 2-0-ra megnyert mérkőzésen, így ha az utolsó fordulóban a Manchester City legyőzi az Etihadban a kiesés elől menekülő QPR-t, 1968 után ismét bajnoki címet ünnepelhet.