Női kézilabda BL

"A Győr nem tud ennél jobban játszani" - nagyon magabiztos a Buducsnoszt

A Buducsnoszt Podgorica játékosai és vezetőedzője is úgy érzi, hogy a Bajnokok Ligája döntőjének visszavágóján legyőzik majd a Győri AUDI ETO-t, és hazai pályán megszerzik a legrangosabb klubtrófeát.

Mint ismert, múlt hétvégén a magyar bajnok 29-27-es győzelmet aratott a BL döntőjének első mérkőzésén a Veszprémi Arénában. Ugyan a második félidőben a Rába-partiak volt, hogy már öt góllal is vezettek, végül a podgoricaiak összekapták magukat, és számukra kedvezőbb eredményt sikerült elérniük. A veszprémi találkozó után magyar részről érezhető volt a csalódás, ugyanakkor Karl Erik Böhn honlapunknak azt mondta, hogy idegenben is megnyerheti a meccset csapata.

A Buducsnoszt egyik húzóembere, a balszélső Maja Szavics szerint a visszavágónak egyértelműen a Podgorica az esélyese.

"A párharc első felvonás vagyunk túl. Azt hiszem a Győr nem tud annál jobban játszani, mint tette azt az első meccsen, mi viszont saját közönségünk előtt képesek leszünk jobb teljesítményre. Rosszul kezdtük a veszprémi mérkőzést, de aztán a második félidőben már boldogultunk" - nyilatkozta a két gólig jutó Szavics.

Popovics (17) megállítása sokszor megoldhatatlan feladatnak bizonyult Hornyákék számára

A montenegróiak meglehetősen elégedetlenek voltak a csapatuk védekezésével, valamint az öt kimaradt hétméteressel is. Hogy mégsem kerültek nagy bajba, az elsősorban a 14 (!) gólig jutó Bojana Popovicsnak köszönhető, akit egyszerűen képtelenek voltak tartani a győri játékosok.

"Kaptunk 29 gólt, mivel rengeteget hibáztunk támadásban, gyorsan ellövöldöztük a labdákat, ezzel pedig esélyt adtunk a Győrnek a gyors támadásokra - mondta a 32 éves Popovics. "Ezeket a hibákat nem követhetjük el Podgoricában, sokkal hatékonyabban kell támadnunk, és nem szabad könnyű gólokat ajándékoznunk a Győrnek. A csapatban mindenki nyugodtan várja a visszavágót. Azután, hogy láttuk, hogy milyen játékot játszik a Győr, azt gondolom, hogy sokkal jobban fel tudunk készülni a hazai meccsünkre"- mondta az ötszörös BL-győztes klasszis.

A Buducsnoszt vezetőedzője, Dragan Adzics elsősorban Popovicsban bízik a visszavágón is, a szakember szerint tanítványánál nincs jelenleg jobb játékos a világon. "Bojana nem nyert volna ennyi Bajnokok Ligája trófeát, ha nem lenne világklasszis. Az igazán jó játékosok az ilyen mérkőzéseken mutatják meg, mekkora klasszisok is valójában. Bojana bebizonyította, hogy pillanatnyilag nincs nála jobb játékos a világon" - dicsérte Adzics Popovicsot, aki mellett a csapat másik világklasszis átlövője, Katerina Bulatovics meglehetősen halványan teljesített. "Azt hiszem az első mérkőzés végére kezdett belejönni, és mivel egy topjátékosról van szó, a visszavágón már újult erővel vághat neki a küzdelmeknek. Podgoricában jobban játszik majd" - próbálta a tréner védeni tanítványát, akit Lunde-Haraldsen nagyon "érzett" az odavágón, hiszen kivédte három büntetőjét és számtalan átlövését is.

Adzics Popovicshoz hasonlóan még hozzátette, hogy az első mérkőzésből rengeteget tanulhatnak a visszavágóig, hazai pályán pedig képesnek érzi csapatát arra, hogy megfordítsa a döntő állását.

A porgoricaiak tehát rendkívül magabiztosan várják a vasárnapi visszavágót, amelyről 19 órától élő szöveges formában a hatharom.com is beszámol majd.

Női Bajnokok Ligája, Döntő, 1. mérkőzés
Győri AUDI ETO KC - Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 29-27 (13-12)
Veszprém, játékvezetők: Fleisch, Rieber (németek)
Győr: Lunde-Haraldsen, Pálinger (kapusok), Amorim 4, Görbicz 12 (7), Gros, Hornyák, Kovacsics, Lekics 2, Löke 4, Orbán, Planéta, Radicsevics 4, Tóth, Vérten 3. Vezetőedző: Karl Erik Böhn.
Budocsnoszt: Woltering, Barjaktarovics, Vukcsevics (kapusok), Bozsovics, A. Bulatovics, K. Bulatovics 2 (1), Cvijics, Djokics 3 (1), Georgijevszkaja, Jovetics 1, Knezevics 1, Lazovics, Markovics, Mehmedovics, Miljanics 2, Popovics 15 (4), Radovics 1, Szavics 2. Vezetőedző: Dragan Adzics.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 7/7, ill. 10/6