Átigazolás

Topklubok vinnék a Newcastle legjobbjait

  • Balázs László

Hatem Ben Arfát az Inter, Papiss Demba Cissét a Real Madrid, Demba Bát pedig az Arsenal szeretné leigazolni.

Papiss Demba Cissé jövőre talán a Realban lövi a gólokat - Fotó: Football365.com

Alan Pardew számára "kellemes gondot" is jelenthetne az élcsapatok érdeklődése, hiszen ez csak megerősíti azt, hogy játékosai remek munkát végeznek. A Newcastle idén a Premier League egyik meglepetéscsapata, az utolsó forduló előtt még mindig van esélye arra, hogy a legjobb négy közé kerüljön. A szurkolók viszont aggódnak, hogy nem sikerül egyben tartani a sikercsapatot, mivel a közelmúltban is olyan nevek hagyták ott a St. James's Parkot, mint Andy Carroll, Kevin Nolan, José Enrique vagy Joey Barton.

Papiss Demba Cissé kiváló formának örvend, szinte bárhogy képest gólt lőni, nem meglepő, hogy érdeklődnek iránta a nagy klubok. A Times szerint a Real Madrid is szeretné megszerezni a szenegáli válogatott csatárt. Csatártársát, Demba Bát az Arsenallal hozták hírbe, és őt valószínűleg nehezebb lesz megtartani, mivel az "Ágyúsok" készek kifizetni érte kivásárlási összegét.

Hatem Ben Arfa igazán a szezon fordulópontja óta játszik fantasztikusan. A tavaszi fordulókban nagyszerű gólokat szerzett, de egyébként is nagyon hasznosan játszik a csatársor és a középpálya között. A francia játékos számára hízelgő lehet az Internazionale érdeklődése, bár a milánóiak még egyáltalán nem biztos, hogy kvalifikálni tudják magukat a következő Bajnokok Ligája (vagy akár az Európa Liga) sorozatra, a Newcastle-nek pedig erre még viszonylag jó esélye van.

A Newcastle-nek a BL-szereplés kiharcolása esetén egyébként nyilván több sansza lesz megtartani kulcsjátékosait, de az Európa Ligában való elindulás is szép teljesítmény lenne egy olyan együttestől, amely tavaly csak a 12. helyen végzett, mindössze hét pontra a kieséstől.