Öttusa-vb

Tibolya bízik benne, hogy nem úszott el az idénye

  • MTI

A római öttusa-világbajnokságon kedden kulcscsonttörést szenvedett Tibolya Péter bízik benne, hogy a sérülése miatt nem kell kihagynia a teljes hátralévő versenyidényt.

Azután, hogy a kórházban ellátták, és kiderült, nem kell műteni, a szállodába visszaérve az MTI-nek elmondta, hogy az őt vizsgáló orvos szerint egy hónap pihenőre kényszerül.

"Remélem, az Európa-bajnokság már szóba jöhet" - utalt a július elején esedékes kontinensviadalra. "A bal kulcscsontom sérült, így addig is fogok tudni lőni, meg iskolázni vívásban. Az áprilisi, százhalombattai Világkupán harmadik voltam, ezért nagy várakozással tekintettem a világbajnokság elé. Mostanra sikerült összerakni a vívásomat, úgy éreztem, jó formában vagyok."

Tibolya a férfi váltóverseny lovaglása során sérült meg. "Nem jött ki jól a távolság, a ló távolról ugrott el, nem ért át az akadályon, belebiciklizett az ugrásba, majd a földre éréskor elbotlott, én pedig átestem rajta. Arra nem emlékszem, hogy törtem el a kulcscsontom, csak arra, hogy amikor megtapogattam a környékét, éreztem hogy egy helyen nagyon felduzzadt. Elgyalogoltam a többiekig, még dolgozott bennem az adrenalin, s amikor odaértem, akkor éreztem, hogy nincs már erőm. A kórházban jól elláttak, kaptam nagyon erős fájdalomcsillapítót, ami miatt most nem érzek semmit. Kérdés, mi lesz, ha majd elmúlik a hatása" - mondta a versenyző, miközben a csapatvezetés már intézte az esti hazaútját.

Tibolya 2007-ben a jobb kulcscsontját törte el hasonló bukásban a berlini világbajnokság előtti edzőtáborozás során.

A keddi balesete nyomán a magyar csapat - amely két szám után a második helyen állt - visszalépett a váltóversenytől.