Tenisz

Sarapovának tetszik a madridi kék salak, tovább is jutott rajta

  • MTI

A világelső fehérorosz Viktorija Azarenka, valamint az orosz Marija Sarapova is bejutott a nyolcaddöntőbe a madridi salakpályás tenisztorna 3,5 millió euró összdíjazású női versenyében.

Madridban kék színű salakon játsszák a mérkőzéseket, ami miatt előzetesen Rafael Nadal, Novak Djokovics és Roger Federer is aggodalmát fejezte ki, de Marija Sarapovának tetszik az új borítás.

"A színek nem számítanak olyan sokat. A pálya szép, először a tévében láttam, és tetszett. Most már játszottam is rajta, így érzem, hogy egy picit más. Nem rég Stuttgartban játszottam, de ha nem onnan jöttem volna, talán észre sem veszem a különbséget. Egy kicsit csúszik a pálya, de ehhez is hozzá lehet szokni. Ráadásul ugyanolyan körülmények között játszol, mint az ellenfeled. Szóval nincs ezzel semmi gond" - mondta az orosz szépség.

Marija Sarapova a madridi tenisztornán 2012-ben.

Sarapovának ugyanakkor van egy kis gondja a madridi tornával, mégpedig az, hogy a női versenyzőknek már 11 órakor el kell kezdeniük a mérkőzéseiket.

"Így egy kicsit nehezebb. Nekünk korán kell kezdenünk, és ebben nem is nagyon lesz változás. Kicsit furcsa, főleg, hogy ilyenkor még kevés néző van. De egyébként ez is csak egy újdonság, amihez hozzá lehet szokni. A televízióknak nagy hatalmuk van, így nem sokat tehetünk" - mondta a stuttgarti tornát megnyerő teniszezőnő.

Tenisz
Madrid
nők (3,5 millió euró összdíjazás):
2. forduló (a 16 közé jutásért):
Azarenka (fehérorosz, 1.)-Hlavackova (cseh) 6:3, 7:6 (7-2)
Sarapova (orosz, 2.)-Zakopalova (cseh) 6:4, 6:3
 
férfiak (3,1 millió euró összdíjazás):
1. forduló (a 32 közé jutásért):
Cilic (horvát)-Montanes (spanyol) 6:3, 6:3
Delbonis (argentin)-Ramos (spanyol) 6:3, 6:2