EURO 2012

Puyol térdét megműtik, nem valószínű, hogy ott lesz az Eb-n

  • MTI-hatharom.hu

Kérdésessé vált Carles Puyol szereplése a június 8-án kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon, miután az FC Barcelona csapatkapitánya és a címvédő spanyol válogatott kulcsjátékosa súlyos térdsérülést szenvedett az Espanyol elleni szombati bajnokin.

Puyol ugyan végigjátszotta a hétvégi bajnokit, de utána fájdalomra panaszkodott, és a klub közleménye szerint "az elvégzett tesztek után eldőlt, hogy a játékosnak artroszkópos műtétre lesz szüksége, amire május 12-én, szombaton kerül sor. Körülbelül hat hétig nem számíthatunk rá."

Carles Puyol a Spanyolország-Hollandia világbajnoki döntőn Dél-Afrikában 2012-ben.

Az már biztos, hogy Puyol így kihagyja csapata Spanyol Király Kupa-döntőjét, amelyet május 25-én játszik az Athletic Bilbao ellen.

Puyol eddig 99-szer lépett pályára a spanyol nemzeti csapatban. A címvédő spanyolok június 10-én az olaszok ellen kezdik meg Európa-bajnoki szereplésüket. Vicente del Bosque szövetségi kapitány a tervei szerint május 15-én hirdet bő keretet, és május 27-én szűkíti azt 23 fősre.

Puyol hiányzása esetén valószínűleg Sergio Ramos, a Real Madrid védője kerülhet helyére a válogatott védelmének közepén.