EURO 2012

Löw szerint a németek nem favoritjai az Eb-nek

  • MTI

Kijelölte 27 fős bő keretét a nyári, lengyel-ukrán rendezésű Európa-bajnokságra Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az 52 éves szakvezető meglepetésre behívott két újoncot is, a Schalke mindössze 18 éves középpályását, Julian Draxlert, valamint a Mönchengladbach hálóját őrző Marc-André ter Stegent.

A hétvégi német kupadöntőben érdekelt Bayern München és Borussia Dortmund futballistái egyelőre nem csatlakoznak a többiekhez, mint ahogy később érkezik a légiósok közül Mesut Özil, Sami Khedira (Real Madrid) és Miroslav Klose (Lazio) is. A Bayern nyolc játékosa csak két héttel az Eb-rajt előtt kapcsolódik be a felkészülésbe, mivel a bajor együttes május 19-én Bajnokok Ligája-döntőt vív hazai pályán az angol Chelsea-vel.

"A játékosok éhesek egy nagy sikerre, ezzel együtt nem tartom favoritnak magunkat" - mondta hétfőn Löw, aki május 29-én szűkíti keretét 23 főre. - "Megfelelően felkészülve megyünk az Eb-re, öntudatos csapatot alkotunk."

A németek pénteken kezdik meg az edzőtáborozást Szardínián, majd Dél-Franciaországba költöznek át, a főpróbát Izrael ellen tartják május 31-én Lipcsében, majd június 4-én foglalják el Eb-szálláshelyüket Gdansk mellett.

A június 8-tól július 1-ig tartó kontinenstornán a Nationalelf a portugálokkal, a hollandokkal és a dánokkal találkozik a "halálcsoportnak" is nevezett B jelű négyesben.