Real Madrid

Kaká felveszi a kesztyűt, kulcsjátékos akar lenni

A Real Madrid brazil középpályás megerősítette, hogy nem kívánja elhagyni a királyi gárdát a nyáron, inkább kitöltené a szerződéséből hátralévő három évig a csapatnál.

Kaká és mögötte Higuaín - a két játékosnak bizonytalan a sorsa

Kakával kapcsolatban gyakorlatilag az egész szezon során merültek fel pletykák a távozásával kapcsolatban, de most a dél-amerikai a Globo TV-nek ismét elmondta amit korábban is, történetesen, hogy nem akarja elhagyni a spanyol fővárost.

"Még mindig van három év a jelenlegi szerződésemből és szeretnék a jövőben is itt sikereket elérni. A spanyol bajnokság megnyerése egy mérföldkő a karrieremben" - nyilatkozta a 2007-es Aranylabdás.

"Ugyanakkor kicsit más a helyzetem mint korábban, hiszen nem vagyok olyan fontos láncszeme a csapatomnak, mint voltam régebben. Ez a dolog azonban csak plusz motivációt ad nekem, szeretnék újra kulcsjátékossá válni".

A Milantól szerződtetett brazil nem tudta megismételni az olasz csapatban mutatott formáját, hol sérülések, hol pedig a mellőzöttség akadályozza meg, hogy lendületbe jöjjön. Mivel José Mourinhónál sem számít alapembernek, több európai élklub is kivásárolná őt Madridból. Kaká helyzetét nem javította az sem, hogy a Bayern ellen a büntetőpárbajban Sergio Ramoshoz és Cristiano Ronaldóhoz hasonlóan ő is hibázott. "Az egy olyan pillanat volt, amely pályafutásom végéig kísérteni fog. Tudom, mert volt már sajnos néhány kellemetlen tapasztalatom karrierem során, gondolok itt a 2005-ös Bajnokok Ligája döntőre vagy a 2010 világbajnokságra".

Kaká az idei idényben 27 alkalommal jutott szóhoz a spanyol élvonalban, de 13-szor csak csereként léphetett pályára.

A brazil elképzeléseit keresztülhúzhatja, hogy José Mourinho sportigazgatóként egymaga dönthet a játékosok eladásáról.