VfB Stuttgart

Hajnal csapata jócskán átalakulhat a nyáron

Négy lejáró szerződésű játékos biztosan elhagyja a Bundesligában Európa Ligás helyen, a 6. pozícióban végzett VfB Stuttgart együttesét, de a korábbi csapatkapitány, Cacau sem tartja elképzelhetetlennek, hogy eligazol a nyáron.

A biztos távozók közül a korábbi holland válogatott jobbhátvéd, Khalid Boulahrouz hiányozhat a legjobban, de a fiatal Timo Gebhart és a hosszabbításról még tárgyaló Arthur Boka is kivette a részét a jól sikerült szezonból.

A legnagyobb érvágás azonban mindenképp Cacau eligazolása lehet a csapat játéka szempontjából, noha a csatár közepes szezonon van túl. Ősszel betonbiztos volt a helye a kezdőben, majd tavasszal Vedad Ibisevic leigazolása után kiszorult, igaz, a bajnokság hajrájában fontos gólokkal járult hozzá a Stuttgart sikereihez. Eközben a csapatkapitányi karszalag is átkerült Serdar Tascihoz, ez pedig már sok lehet a brazil születésű játékos számára.

"A nyári pihenő alatt végiggondolom majd a szezont" - mondta a csatár, akit kiegyensúlyozatlansága ellenére is meghívott Joachim Löw szövetségi kapitány az Eb-re készülő német válogatott bő keretébe.

"Nagyon örülök, hogy részt vehetek a felkészülésben. Mindent meg fogok tenni, hogy bizonyítsam, hogy megéri belém fektetni a bizalmat" - reagált a válogatott meghívóra Cacau.