Premier League

Touré duplájával lépett közelebb az aranyéremhez a Man.City

Az angol Premier League 37. fordulójának rangadóján a listavezető Manchester City Yaya Touré duplájával 2-0-ra legyőzte a Newcastle Unitedet, ezzel pedig hatalmas lépést tett a bajnoki cím elhódítása felé.

Touré második dupláját szerezte a Manchester City mezében

A Manchester United legyőzése után a Manchester City várhatta az élről az utolsó két fordulót, de Roberto Mancini csapatára a Newcastle United otthonában komoly erőpróba várt. A szarkák a Chelsea idegenbeli legyőzésével továbbra is harcban állnak a bronzéremért folytatott küzdelemben, de a sorsolás számukra nem volt a legkedvezőbb.

Küzdelmesen kezdődött a találkozó, melynek első felében a Manchester City birtokolta többet a labdát és játszott mezőnyfölényben, de a gólszerzéssel hadilábon álltak Sergio Agüeróék. A 17. percben az apró termetű argentin lövését hárította Krull kapus, majd a 33. percben Joe Hartnak kellett nagy bravúrt bemutatnia Tiotelöketénél. A 41. percben hatalams tüzijátékot rendeztek a világoskékek a Szarkák kapuja előtt, de a hazai védők önfeláldozó bevetődései után megóvták kapujukat a góltól.

A fordulás után valamelyest visszább eset a tempó, de ahogy teltek-múltak a percek, úgy volt várható a Man.City vezető gólja. A 70. percben Yaya Touré szép összjáték után kapta vissza Agüerótól a labdát, majd az elefántcsontparti középpályás 18 méterről tökéletesen tekert laposan Krull kapujába (0-1). A vezetés birtokában a vendégek több veszélyes kontrát is vezettek, a Mancini csapat mintha csak arra várt volna, hogy a Newcastle hátul kinyíljon. Egy ilyen ellentámadás végén a végletekig kijátszott helyzet után Touré közelről megduplázta saját és csapata góljainak a számát (0-2), bebiztosítva ezzel az újabb City-győzelmet.

A sikerével a City újabb lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé, ha az utolsó fordulóban hazai pályán legyőzi a QPR együttesét, 1968 után ismét aranyéremnek örülhetnek Manchester kékebb felében.

Premier League 37. forduló
Newcastle United - Manchester City 0-2 (0-0)
gól: Y. Touré (70. 89.)