NB I

Mindenért vállalom a felelősséget - Détári Lajos

Az OTP Bank Liga 27. fordulójának legnagyobb meglepetéseként a Lombard-Pápa 2-0-ra legyőzte a Ferencvárost az Üllői úton. A találkozón a zöld-fehér csapat végig ötlettelenül futballozott, helyzetet is alig bírt kialakítani, a lefújás után mégis mosolygósan bandukoltak le a pályáról a hazai játékosok.

Lovrencsics Gergő egy szűk negyedóra alatt szerzett két találatának köszönhetően a kiesés elöl menekülő kispcsapat rendkívül értékes győzelmet aratott a fővárosban. Bene Ferenc csapata a múlt fordulóban hazai pályán a Zalaegerszegtől kapott ki váratlanul, de a Fradi elleni siker "kompenzálta" a pontok elveszítését.

"A szombati mérkőzésen a sors visszaadott abból egy picit, amit a múlt héten elvett. A helyzetkihasználásunk sokkal jobb volt, amit elterveztünk, az bejött. Sok jó teljesítmény akadt a csapatomban, mind a középpályán, mind a védelemben. Nem hagytuk, hogy a Ferencváros ránk erőltesse az akaratát, a második félidőben sem álltunk be védekezni." - nyilatkozta a pápai tréner a találkozóról.

Kollégája, Détári Lajos meglehetősen egyhangúan vette tudomásul, hogy tanítványai pocsék napot fogtak ki. "Gratulálok a Pápának, nagyszerűen játszottak, megérdemelték a győzelmet. Szakmai igazgatóként mindenért vállalom a felelősséget. Holnap és holnapután kielemezzük, hogy mi történt a csapattal. Ha valami rosszul sikerül, akkor természetes, hogy valaki hibázott. Mindenkinek vállalni kell a felelősséget, az első az enyém, mivel én állítottam össze a csapatot, én cseréltem. De egyet ne felejtsünk el: itt nem Bene Ferenc játszott Détári Lajos ellen, a pályán voltak a játékosok is." - nyilatkozta Détári.