Női vízilabda

Harmadik lett válogatottunk a londoni teszttornán

  • MTI

A vendéglátó brit csapatot a pénteki 17-10-es siker után ismét hét góllal legyőzve a harmadik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a londoni ötkarikás játékok tesztversenyén.

Merész András együttese az olimpia házigazdáinak Fekete Szilveszter személyében magyar szakember irányította csapatával szemben megint biztosan nyert, azzal együtt is, hogy a szövetségi kapitány a januárban Európa-bajnoki bronzérmet szerzett, majd az áprilisi olimpiai kvalifikációs tornán az ötkarikás indulási jogot kiharcoló alakulatának összetételén jelentős mértékben változtatni kényszerült. Itáliai klubkötelezettségei miatt nem tarthatott a többiekkel például a csapatkapitány Drávucz Rita, a center Bujka Barbara és az Amerikában tanuló kapus, Bolonyai Flóra sem.

Utóbbit – amint azt Merész András a helyszínről a vasárnap déli helyosztót követően elmondta – remekül helyettesítette Kasó Orsolya.

"Kasó nagyon jól védett, ami pedig a mai győzelmünket, s ily módon a Water Polo Arenában kiharcolt bronzérmünket illeti, az egész csapat jól teljesített. Az újoncok is beilleszkedtek, s az amerikaiaktól és az ausztráloktól elszenvedett ötgólos vereségek után mostanra összeállt a védekezésünk. Amellett a britek a tegnapi nagy csatában,  az Egyesült Államokkal szemben 7-6-ra elvesztett meccsükön elfáradtak, ez is kellett a 11-4-es győzelmünkhöz."

Felkészülési mérkőzés
London
Magyarország - Nagy-Britannia 11-4 (2-1, 2-0, 5-1, 2-2)
a magyar góldobók: Menczinger K. 3, Kisteleki H., Szücs 2-2, Keszthelyi, Kövér-Kiss, Csabai, Poszkoli 1-1