NHL

Washingtoni diadalt szült a délutáni matiné

  • Molnár Dávid

A New York Rangers és a Washington Capitals 2-2-es összesítéssel térhetnek vissza a Nagy Almába, miután Alexander Ovecskinék megnyerték a negyedik találkozót a drámaian elvesztett és maratoni hosszúságú harmadik összecsapás után.

Gaborik gólja ezúttal nem volt elég

Az idei playoff leghosszabb mérkőzése után vágtak neki a csapatok a második washingtoni találkozónak. A Capitalsnek ismerős volt a terep, hiszen az előző körben a Boston ellen is elvesztették az első hazai összecsapást, de végül mégis ők örvendhettek a továbbjutásnak - hogy megismétlődjön a sors, ahhoz megtették az első lépést, azaz a negyedik meccsből győztesen kerültek ki.

Az első harmadban úgy tűnt, hogy a Rangersnek még nem sikerült kipihennie magát a legutóbbi találkozót követően, és a Washington nagy nyomás alá helyezte a vendégeket. A Rangers mindösszesen háromszor tesztelte le Braden Holtby éberségét, míg a fővárosiak tizennégy alkalommal találták el Henrik Lundqvist kapuját, de csak Alexander Ovecskin volt képes bevenni a svéd fenomén hálóját.

A folytatásban a Rangers feltámadt, és gyorsan egalizált, de a fővárosiak ismét megszerezték a vezetést Nicklas Bäckström találata révén a harmad derekán. A harmadik találkozó hőse, Marian Gaborik viszont úgy tűnik, hogy rátalált a góllövő ütőjére, mivel másodszor is egyenlíteni tudott a Rangers részéről.

A záró játékrész már jóval kiegyenlítettebb játékot hozott, és benne volt a levegőben, hogy a következő gól eldöntheti a meccs kimenetelét. Végül Carl Hagelin kiállítása bizonyult sorsfordítónak, ugyanis a Washington a Rangersszel ellentétben képes volt a második emberelőnyét gólra váltania, és Mike Green találata öt perccel a vége előtt már kitartott a meccs végéig.

A Washington így kiegyenlítette a négy győzelemig tartó párharcot, és ezzel együtt kiharcolta a hatodik találkozó létjogosultságát is. Ha a forgatókönyv a bostoni szériához hasonló módon folytatódik, akkor a következő hazai meccsen már a továbbjutást is megszerezhetik Ovecskinék.