Premier League

Van Persie duplája ellenére sem tudott nyerni az Arsenal - videó

Az angol Premier League 37. fordulójának szombati mérkőzésén az Arsenal egy fordulatos mérkőzésen 3-3-s döntetlent ért el hazai pályán a Norwich City ellen.

Az Ágyúsok a Chelsea és a Stoke City ellen sem tudták megszerezni a három pontot, így a hajrához érve újra nyílttá vált a csata a bronzéremért folytatott küzdelemben. Arséne Wengernek ez volt a 900. mérkőzése az Arsenal kispadján, valamint a londoniaknak a Norwich elleni volt az utolsó hazai megmérettetésük az idei szezonban.

A "kanárik" csúsztak-másztak az pontért

Ennek szellemében egy villámgyors góllal már a 2. percben előnybe kerültek a hazaiak, Tomás Rosicky labdájával Yussi Benayoun cselezte magát lövőhelyzetbe, majd a tizenhatos bal oldaláról a hosszú felső sarokba csavart (1-0). A 12. percig örülhettek a hazaiak, ekkor ugyanis Hoolahan egy szemre tetszetős akció végén egyenlíteni tudott: Naughton beadása után Szczesny már nem tudott hárítani (1-1).  Meglepetésre a vezetést is átvette a vendég alakulat, a 27. minutumban egy kontra után Holt lövése megpattant a becsúszó védő lábán, majd a tehetetlen lengyel portás fölött a hálóba hullott (1-2).  A mezőnyben fölényben játszott az Arsenal, de a helyzetek értékesítésénél vagy pontatlanul céloztak játékosai, vagy Ruddy kapus állta útját a labdának.

A fordulás után a kapujához szegezte ellenfelét a londoni gárda, de az egyenlítés nem akart összejönni a Wenger-csapatnak. A francia mester érezte, hogy változtatnia kell, ezért pályára küldte Oxlade-Chamberlaint és Chamahkot is, a két friss ember pedig új lendületet adott csapata támadójátékának. A 72. percben egy nagy tüzijáték után Song labdájával van Persie egyedül léphetett ki, a holland támadó pedig belsővel kapásból a hosszú alsóba helyezett (2-2). Az egalizáló találat után is nagy kedvvel futballoztak a hazaiak, a 80. percben egy lecsorgó labdára van Persie csapott le, majd estében a kapus kezét is érintve a hálóba lőtt (3-2). Ez volt a holland csatár 30. Premier League-gólja idén, ezzel pedig beállította Thierry Henry klubrekordját.

Hogy mégsem ünnepelhettek a vendéglátók, arról Jonathan Morison gondoskodott: a 85. percben egy kontra végén tökéletesen lőtte ki Szczesny kapujának hosszú alsó sarkát (3-3). A hátralévő időben számos gólszerzési lehetőséget alakított ki az Arsenal, de Ruddy kapus uralta kapujának előterét. A rendes játékidő utolsó perceiben van Persie-t abszolút ziccerben lökte el a hazaiak védője, de a játékvezető nem ítélt büntetőt - tette mindezt tévesen.

Döntetlenjével az Arsenal előnye a mögötte álló Tottenham előtt csak két pont, így nem kizárt, hogy Arséne Wenger együttese végül lecsúszik a dobogóról, így akár a Bajnokok Ligájáról is.

Premier League 37. forduló
Arsenal - Norwich City 3-3 (1-2)
Gól: Benayoun (2.) van Persie (72. 80.) ill. Hoolahan (12.) Holt (27.) Morison (85.)