Női kézilabda BL

Nagyon szomorú vagyok, hogy csak két góllal nyertünk - Görbicz Anita

  • MTI

A tizenkétszer eredményes Görbicz Anita vezérletével kétgólos előnyt szerzett szombaton a Győri Audi ETO KC a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének első, veszprémi mérkőzésén.

Jó kezdés és háromgólos vezetés után felzárkóztak a vendégek, utána pedig végig szoros volt az első félidő és a második játékrész első fele. Görbicz révén aztán sikerült meglépni 27-22-re, de a hajrában szorossá tették az eredményt - 29-27-re felzárkóztak - a vendégek, akiktől Bojana Popovics 14 gólt dobott. A pokolian keménynek és izgalmasnak ígérkező visszavágót jövő vasárnap rendezik Podgoricában.

Női kézilabda BL-döntő, nyilatkozatok
Győri AUDI ETO KC - Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 29-27 (13-12)
Karl Erik Böhn, a Győr vezetőedzője:
"Csalódott vagyok, hogy csak két góllal nyertünk, noha vezettünk öttel is. Nem játszottunk jól, csak Görbicz és Haraldsen emelkedett ki teljesítményével. Sok mindent jobban tudunk csinálni a jövő héten. Nagyon nehéz lesz a visszavágó, de meg fogjuk találni, hol tudunk fejlődni. Sajnos Popovicsot több ízben csak szemmel követtük, és hagytuk közelről lőni."
Dragan Adzics, a Podgorica vezetőedzője:
"Gratulálok a győrieknek, jobbak voltak. Van egy hetünk a hibák kijavítására, bízom benne, hogy több mint két góllal fogunk nyerni."
Ana Djokics, a Podgorica szélsője:
"Várható volt, hogy nehéz meccs lesz. Minden meccsen vannak hullámvölgyek, de a mi rossz periódusunk most hosszabb ideig tartott, mint ahogy várni lehetett. Jobbak vagyunk, mint ahogy ma játszottunk. Főleg védekezésben fejlődhetünk."
Görbicz Anita, a győriek irányítója:
"Örülök, hogy győztünk, mivel nehéz meccsre számítottunk. Ugyanakkor nagyon szomorú vagyok, hogy csak két góllal nyertünk. Ha sikerült volna az ötgólos előnyt tovább növelnünk, könnyebb helyzetből várhatnánk a második mérkőzést. Bízom benne, hogy a visszavágón mindenki csúcsformában lesz, hiszen az a találkozó következik, amelyre egész évben készültünk. Tudjuk, mi vár ránk Podgoricában, az ottani csarnokban. Nagyon remélem, hogy a születésnapomon majd magasba emelhetem a BL-trófeát. Életem legszebb szülinapi ajándéka lenne."